Πετσέτα θαλάσσης: Πώς να μείνει μαλακή και αφράτη για πάντα

Πετσέτα θαλάσσης: Πώς να μείνει μαλακή και αφράτη για πάντα

Κάθε φορά που ετοιμάζεστε για μια μίνι εξόρμηση στην παραλία, τα πρώτα πράγματα που παίρνετε μαζί σας είναι ένα ζευγάρι μαγιό και η πετσέτα θαλάσσης. Γνωρίζετε καλά ότι έχετε ξοδέψει αρκετή ώρα για να διαλέξετε και για τα δύο το κατάλληλο χρώμα και σχέδιο που σας ταιριάζει. Αυτό όμως που δεν ξέρετε και κανείς δε σας είπε μέχρι σήμερα, όταν αγοράζατε την πετσέτα θαλάσσης σας, είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να την χρησιμοποιήσετε.

Μην ξεχνάτε ότι σκοπός της πετσέτας θαλάσσης είναι να αποθεώσει την εμπειρία σας δίπλα στο κύμα, κάνοντας ευχάριστα τα λεπτά που θα βρίσκεστε εκεί. Γι’αυτό άλλωστε σχεδιάστηκε με τα παρακάτω χαρακτηριστικά που πολλοί παρατήρησαν, αλλά λίγοι εκμεταλλεύτηκαν και χρησιμοποίησαν σωστά.

ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Η μια πλευρά είναι πιο μαλακή, άνετη και αυτή που βλέπει ο ήλιος. Για να την ξεχωρίζουμε, μάλιστα έχει και τυπωμένο ένα σχέδιο. Σε αυτή την μεριά μπορούμε να ξαπλώνουμε και να ακουμπάμε το σχεδόν γυμνό μας δέρμα άνετα χωρίς να νιώθουμε την υγρασία αφού έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απορροφά εύκολα το νερό. Αυτό συμβαίνει διότι οι ίνες της είναι ψαλιδισμένες για να έχουν παράλληλα πιο βελούδινη υφή, να τυπώνεται πιο εύκολα το σχέδιο και να μειώνεται δραστικά το βάρος όλης της πετσέτας.

Η μια όψη της πετσέτας θαλάσσης έχει σχέδιο και είναι απαλή.

Η άλλη μεριά είναι λιγότερο ζωηρή αλλά έξτρα απορροφητική. Δεν είναι αναπαυτική για να ξαπλώνουμε πάνω της, αλλά αυτό οφείλεται στον ειδικό σχεδιασμό της με περισσότερες ίνες για να διαρρέει το νερό. Και όλα αυτά, παράλληλα της επιτρέπουν να στεγνώνει γρήγορα και εύκολα, χωρίς να γίνεται ταυτόχρονα πολύ βαριά.

Η άλλη όψη της πετσέτας θαλάσσης δεν είναι τόσο φανταχτερή αλλά είναι πιο απορροφητική.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά άλλωστε, την πυκνότητα, τη σύνθεση και το βάρος, διαφέρουν οι πετσέτες θαλάσσης και από τις πετσέτες του μπάνιου, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν μια φορά μόνο μέσα στη μέρα και χρειάζονται σχεδόν 24 ώρες για να στεγνώσουν.

Πετσέτα Θαλάσσης: Κρατήστε την Μαλακή για Πάντα!

Προσοχή! Μπορεί στο τέλος του καλοκαιριού οι πετσέτες θαλάσσης σας να μοιάζουν τραχιές και ταλαιπωρημένες αλλά μην τις πλύνετε με μαλακτικό. Μπορεί η επιφάνεια των ινών να γίνει πιο μεταξένια αλλά θα χαθεί η απορροφητικότητά τους.

Πηγή: nikossoulis

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter