Πήρε πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση Κοντονή για την ασυλία των τραπεζιτών μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Πήρε πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση Κοντονή για την ασυλία των τραπεζιτών μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Ανέκρουσε πρύμναν τελικά η κυβέρνηση στο θέμα της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών για τα «κόκκινα» δάνεια μετά τη δημοσιοποίηση από το Documento της προσπάθειας-πρότασης του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή για πλήρη ασυλία τους δίνοντας τον τελευταίο λόγο είτε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είτε στον εκάστοτε ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr η πρόταση που κατέληξαν τα χαράματα σήμερα (μέχρι τις 6:00 συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις, ενώ το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα έρθει στη Βουλή στις 18:00 σήμερα το απόγευμα αντί στις 13:00 που είχε αρχικά ανακοινωθεί) Αθήνα και Θεσμοί είναι τον τελευταίο λόγο να τον έχει μία τριμερής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και δύο Εισαγγελείς. Η επιτροπή θα ζητά τη γνωμοδότηση της ΤτΕ (σύνταξη έκθεσης) χωρίς όμως αυτή να είναι δεσμευτική.

Με τον τρόπο αυτόν αφενός ξεπερνιούνται και οι εύλογες ενστάσεις περί Αντισυνταγματικότητας που εξέφρασαν επανειλημμένα δικαστικοί κύκλοι (ήταν κάτι παραπάνω από πιθανό ότι η ρύθμιση θα είχε καταπέσει στα Δικαστήρια) αφετέρου αποδεικνύεται, όπως υποστήριξε πολλάκις το Documento, ότι η επίκληση της απαίτησης των θεσμών για πλήρη ασυλία ήταν προσχηματική.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε προϊδεάσει την Τετάρτη λέγοντας ότι η οποία λύση θα σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και θα κινείται εντός του Συντάγματος.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter