“Πιάστηκε στον ύπνο” η ΝΔ για την υγεία

“Πιάστηκε στον ύπνο” η ΝΔ για την υγεία

Αμήχανα “υποδέχθηκε” η Πειραιώς την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υγεία (Νovartis, Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ) ,την ώρα που η ηγεσία της ΝΔ ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις της για τον τομέα, τον οποίο και έχει αναδείξει σε ένα από τους πυλώνες της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής .

Η Πειραιώς επένδυε επικοινωνιακά στην παρουσίαση, το επόμενο διάστημα, του προγράμματος υγείας που εκκρεμούσε τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο , μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στους πρώην υπουργούς του κόμματος αλλά και τα αρμόδια στελέχη του για το υιοθετούμενο μοντέλο.

Έτσι, με αργά αντανακλαστικά, υπέρ της «διαφάνειας για όλα , παντού και για πάντα» , τάχθηκε χθες το μεσημέρι πια ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του, η οποία μεθερμηνεύεται ως εξής: Επί της αρχής λέμε ναι, αρκεί η εξεταστική να καλύψει όλες τις χρονικές περιόδους, ήτοι μέχρι και τα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας . Και επίσης, ότι επανέρχεται με δριμύτητα το αίτημα για τη διενέργεια εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls . Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης. Αφού επισήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται τη διενέργεια εξεταστικής για την περίοδο Βαρουφάκη, έθεσε τους όρους και τις προϋποθέσεις: «Να διερευνηθούν όλα μέχρι και σήμερα» , δήλωσε σχετικά.

Αμέτοχος στο θέμα εμφανίστηκε ο αρμόδιος Τομεάρχης Υγείας, Β. Οικονόμου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναλώθηκε μόνο στην προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για …εκκαθαρίσεις στον τομέα της Υγείας αποδίδοντας στην κυβέρνηση « ανέξοδες προσπάθειες φτηνού λαϊκισμού» και παράσχοντας διαβεβαιώσεις ότι «κανείς εργαζόμενος που δουλεύει νόμιμα στο χώρο της Υγείας δεν θα χάσει τη δουλειά του». Στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου επιχειρεί, ακροθιγώς και υπό τύπο ερωτήσεων, να ανασκευάσει , επικαλούμενος αποφάσεις του ΣτΕ σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των νοσοκομείων και το γεγονός ότι οι προσλήψεις δεν αφορούν μόνιμους υπαλλήλους. Υπενθυμίζεται ότι προ τριημέρου από το βήμα της Βουλής ο κ. Οικονόμου είχε δηλώσει: «Δεν θα πάρουμε κληρονομιά αυτούς που διορίσατε στις διοικήσεις των νοσοκομείων που πλασάρονται ότι διορίστηκαν αξιοκρατικά. Τελείωσαν όλα αυτά. Όλες αυτές οι προσλήψεις είναι παράνομες. Αν περνάει από το χέρι μου θα φάνε όλοι ‘χι’”. Σας το λέω εγώ”.

Συρόμενοι ουσιαστικά από τις εξελίξεις και στην προσπάθεια να αντιπαρέλθουν τον αιφνιδιασμό Τσίπρα, στη ΝΔ επιχειρούν τώρα να επικοινωνήσουν κυβερνητική προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. Ενδεικτική ως προς αυτό είναι η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «κάθε φορά που βρίσκονται (σ.σ. στην κυβέρνηση) σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή – όπως σήμερα για την υγεία». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter