Πιέρ Μοσκοβισί: Δυνατή η συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Πιέρ Μοσκοβισί: Δυνατή η συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει πως μια συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας είναι δυνατή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα προς τους ευρωβουλευτές ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, προσθέτοντας πως μπορεί να δημιουργηθούν κίνδυνοι, αν η συμφωνία δεν επιτευχθεί γρήγορα.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μια συμφωνία στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και απαραίτητη για να περιοριστούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με μια καθυστέρηση», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε επίσης πως η επίτευξη μιας συμφωνίας απαιτεί «δύσκολες πολιτικές επιλογές».

Η Αθήνα οδεύει προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της για φέτος και για το 2018

Πριν επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις συνομιλίες που συνεχίζονται εκεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της πριν από την τακτική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε προς τους ευρωβουλευτές ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλές προσπάθειες οι οποίες πρέπει να αναγνωρισθούν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα επέτυχε πέρυσι ένα πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3% του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο απ’ αυτό που απαιτούσαν οι δανειστές, οι οποίοι είχαν θέσει στόχο 0,5% για το 2016.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε πως η Αθήνα οδεύει επίσης προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της για φέτος και για το 2018, οπότε και θα τερματισθεί το πρόγραμμα στήριξης ύψους 86 δισεκ. ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter