Πιστός στο δόγμα τάξης και ασφάλειας ο Βορίδης

Πιστός στο δόγμα τάξης και ασφάλειας ο Βορίδης

Πιστός στο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά ο Μάκης Βορίδης στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής μετά τους έκτακτους ελέγχους που υποβάλλονται Έλληνες σε αεροδρόμια της Γερμανίας. Εντύπωση προκάλεσε η άποψη που διατύπωσε για την «τεχνικά αντιπαρατιθέμενη» προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η πολιτική ανοικτών θυρών είναι προφανές ότι υπονομεύει κάθε δόγμα ασφάλειας» είπε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως με τις υπάρχουσες συνθήκες καλλιεργούνται οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τρομοκρατίας.

Μπαίνοντας στη θέση του τωρινού αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε πως εκείνος θα είχε αντιστρέψει τη διαδικασία: «Θα ξεκίναγα ρωτώντας ανάποδα: εφόσον θέλουμε να φυλάξουμε και να παρέχουμε ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς λαούς, η Ελληνική Αστυνομία τι θέλει; Τι της λείπει;».

«Έχουμε εντοπίσει κενά στους ελέγχους, έχουμε εντοπίσει σημαντικά κενά στην ανταλλαγή πληροφοριών, έχουμε εντοπίσει κενά ανάμεσα στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Αστυνομιών» είπε και συμπέρανε πως «στην πραγματικότητα προκύπτει κενό ελέγχου».

«Οπότε, κάτι πρέπει να απαντήσει κάποιος στους γονείς των θυμάτων» λαΐκισε και τόνισε πως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι «τεχνικά αντιπαρατιθέμενη» γιατί περιορισμοί προϋπήρχαν και πρέπει να υπάρχουν.

Το πρόβλημα για τον Μάκη Βορίδη είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Τι μέτρα έχουμε πάρει; Τι χρειάζεται η Αστυνομία;» ξαναρώτησε, ζητώντας να ανοίξει αυτή η συζήτηση γιατί, κατά τον τομεάρχη της ΝΔ, η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές υπέρμετρης ασφάλειας, προκειμένου να μην καταλήξει η χώρα στο περιθώριο της Σένγκεν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter