Πιθανή παράταση της προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας

Πιθανή παράταση της προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας

Η η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που λήγει αύριο.

Όπως η ίδια δήλωσε στο Real FM, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής.

Πιθανή η μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης

Η κα Παπανάτσιου άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. «Πρέπει να δούμε πρώτα συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να πιαστούν και οι στόχοι», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ΕΝΦΙΑ:

Όπως ανέφερε η κυρία Παπανάτσιου, ίσως και εντός της ημέρας προκηρύσσονται οι θέσεις εκτιμητών, που θα προχωρήσουν άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε όλη τη χώρα, τιμές οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά τη διασταύρωσή τους με τα στοιχεία των τραπεζών.

Το σχέδιο για την δημιουργία επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου. Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο. Σε ερώτηση, τι θα γίνει αν από την αναπροσαρμογή προκύψουν αυξήσεις στις φθηνές περιοχές και μειώσεις στις ακριβές, η υφυπουργός επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα αλλάξουν αντίστοιχα οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασθενέστεροι και να μην ευνοηθούν οι έχοντες.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2018, όπως είπε, θα αναρτηθούν μετά την υποβολή των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος, δηλαδή Ιούλιο ή Αύγουστο, με στόχο ο φόρος να πληρωθεί σε όσες το δυνατόν περισσότερες δόσεις ως τον Δεκέμβριο του ’18, χωρίς να αλλάζει το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter