Πιτσιόρλας: Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη επίσκεψη στο Εξωτερικό του Μακρόν γίνεται στην Ελλάδα

Πιτσιόρλας: Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη επίσκεψη στο Εξωτερικό του Μακρόν γίνεται στην Ελλάδα

«Η επίσκεψη Μακρόν έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό, σημειώνοντας πως «θέλει να δώσει το στίγμα του για τα μεγάλα θέματα της Ευρώπης».

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό πως τάσσεται εναντίον του GREXIT με σαφήνεια και πως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις διαπιστώσεις με ψυχραιμία και μέτρο» συμπλήρωσε, για να σημειώσει: «φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τ αμεγάλα θέμα της Ευρώπης».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων, τονίζοντας την επίσεκψη Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική “απόβαση” στη ΔΕΘ.

Για το Ελληνικό και τις επενδύσεις

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α΄εξάμηνο του 2017» είπε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας» είπε ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα… Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται».

Ανέφερε τέλος ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει, έως το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί η άδεια για Καζίνο και αρχές του 2018 «θα μπουν μπουλντόζες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter