Πιτσιόρλας: Έρχεται κύμα επενδύσεων το 2018

Πιτσιόρλας: Έρχεται κύμα επενδύσεων το 2018

Αισιόδοξος για το μέλλον δηλώνει υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ πλέκει εγκώμιο στον Γιάννη Μπουτάρη 

Τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα υπάρξει μεγάλο κύμα επενδύσεων στη χώρα, εκφράζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας με συνέντευξή του στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Karfitsa.

Ο κ. Πιτσιόρλας κάνει λόγο για «αλλαγή κλίματος, η οποία αντανακλάται στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα», ενώ προσθέτει ότι μετά τη συμφωνία του Eurogroup, ενεργοποιείται πια και η ελληνική επιχειρηματικότητα «με τρόπο εποικοδομητικό». Για το θέμα της φορολογίας παραδέχεται ότι χρειάζονται «ρεαλιστικές» προσαρμογές, τις οποίες προσδιορίζει για μετά το 2018, δηλαδή έπειτα από την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση.

Εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου Μακεδονία «θα αλλάξουν το ειδικό βάρος της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα ίδια τα πλεονεκτήματα της πόλης», ενώ υπερασπίζεται την ένταξη της ΔΕΘ στο λεγόμενο υπερταμείο, λέγοντας ότι αυτό εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα και ευελιξίες που δεν διαθέτει σήμερα.

Τέλος, διαψεύδει φήμες που τον θέλουν να πολιτεύεται στη Θεσσαλονίκη είτε ως υποψήφιος δήμαρχος είτε ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικό» τον νυν δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη για τον οποίο εύχεται «να είναι γερός και με τη θέληση των πολιτών να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter