Pizza Hut: Γιατί ζήτησε συγγνώμη (Video)

Pizza Hut: Γιατί ζήτησε συγγνώμη (Video)

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η διαφήμιση της Pizza Hut, με πρωταγωνιστή τον Μαρουάν Μπαργκούτι, ηγέτη της Φατάχ, που εδώ και 15 χρόνια ζει έγκλειστος στις ισραηλινές φυλακές και τις τελευταίες, περίπου τρεις εβδομάδες, κάνει απεργία πείνας, μαζί με άλλους 1500 παλαιστίνιους κρατούμενους. 

Η Pizza Hut με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε μια φωτογραφία του ηγέτη της Φατάχ και την ατάκα «Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα hut;». Η φωτογραφία είναι παρμένη από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή φυλακή, που υποστηρίζει ότι είχε σπάσει την απεργία πείνας, για να φάει μπισκότα και καραμέλα.

Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ στην αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα και στο Twitter, έχει ξεκινήσει εκστρατεία, χρησιμοποιώντας το hashtag #Boycott_PizzaHut. Η οικογένειά του και οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο είναι τραβηγμένο στο παρελθόν, τουλάχιστον 10 χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχε απεργία πείνας, που φτιάχτηκε και προωθήθηκε για να αποδομήσει τον παλαιστίνιο ηγέτη και να σπάσει το ηθικό των απεργών πείνας.

Η δημοσίευση στο Facebook της Pizza Hut του Ισραήλ λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε. «Ήταν εντελώς ακατάλληλη και δεν αντανακλά τις αξίες της εταιρείας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Pizza Hutt στο AFP. «Λυπούμαστε πραγματικά για κάθε κακό που μπορεί να προκάλεσε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

https://twitter.com/DaysofPalestine/status/862239616962899970

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter