Π.Καμμένος: Να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Βενιζέλου για τον Σκαραμαγκά

Π.Καμμένος: Να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Βενιζέλου για τον Σκαραμαγκά

Πρέπει να διερευνηθούν οπωσδήποτε οι ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην Βουλή. 

Μάλιστα χαρακτήρισε τα ναυπηγεία – που εκτελούν παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού – ως «ευκαιρία να αλλάξει όλη η αμυντική βιομηχανία». Θυμίζουμε ότι τα Ναυπηγεία έχουν εμπλακεί σε δικαστική διένεξη με τον επιχειρηματία Ι.Σάφα και την εταιρία Thyssen Group μετά τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης από τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ .

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναρωτώμενος:  «Ποιο κόμμα βρωμάει πιο πολύ; Εμείς πάντως πλενόμαστε δεν έχουμε πρόβλημα». Επίσης αναφέρθηκε και στο πολιτικό πεδίο λέγοντας ότι «η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, να χειροκροτεί το ΠΑΣΟΚτον Βορίδη το βρίσκω παρά φύση».

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι «δεν μπορείς τον βάζεις και αντιπρόεδρο τον Άδωνι και Χατζηδάκη» ενώ το να «επιβάλεις ομάδα ηγεσίας αντίθετη με ιδεολογικά τους πιστεύω δημιουργεί θέμα λειτουργίας». 

Παράλληλα δήλωσε ότι η Ν.Δ ζητά να δεχθεί η κυβέρνηση τα πάντα στην διαπραγμάτευση και όταν τελικά έρθει η συμφωνία με καλύτερους όρους λέει «δεν την ψηφίζω»

Όσον αφορά την διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση στέκεται στην συμφωνία του 2015 και κάνει «σκληρή διαπραγμάτευση» ιδίως στο θέμα των εργασιακών και των «αντίμετρων». 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι «πίστευαν ότι ήμασταν προσωρινή κυβέρνηση» όμως τώρα έχει αλλάξει η αντίληψη τους επισήμανε. Ο Π.Καμμένος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στα ειδικά μισθολόγια αφού έχουν κατατεθεί τα ισοδύναμε 37 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε πάντως ελαστικός στο θέμα της μεταφοράς του αφορολόγητου στα 6.500 ευρώ.

Ο υπουργός ‘Αμυνας αναφέρθηκε και στις θέσεις που έχει εκφράσει δημόσια ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας ευχάριστο το γεγονός της συμμετοχής του στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής. «Καλύτερα που μπήκε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «το προτιμώ κ ο ίδιος να υπάρχει έλεγχος κ ακούγονται κι οι απόψεις». Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή το ύψος των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την προμήθεια των F-35 επισήμανε ότι επ αυτού θα απαντήσουν οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνολικά επισήμανε ότι «δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω καμία κόντρα. Έχω καλή συνεργασία με πρωθυπουργό έχουμε διάφορες μας αλλά ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και στις διαφωνίες,τα βρίσκουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter