Πλει οφ: Τεράστιο διπλό ο Πανιώνιος μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (0-1)

Πλει οφ: Τεράστιο διπλό ο Πανιώνιος μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (0-1)

Ένα τεράστιο διπλό που τον βάζει για τα καλά πλέον στη μάχη της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Πανιώνιος, που νίκησε στο Ολυμπιακό στάδιο την ΑΕΚ με 1-0!

Από την άλλη πλευρά, η Ενωση που έδειξε κουρασμένη και κυρίως ότι είχε μείνει στα επινίκια της Τούμπας, πέταξε στα σκουπίδια το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει από το δικό της διπλό επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, την περασμένη Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το τρίτο ματς φέτος μεταξύ ΑΕΚ και Πανιωνίου και η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι αήττητη, με μια νίκη (τη σημερινή) και δύο ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (0-0 στο ΟΑΚΑ και 1-1 στη Νέα Σμύρνη)!

Ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, κυρίως λόγω τραυματισμών, αλλά και εξαιτίας του rotation. Ετσι, οι Μάνταλος και Γαλανόπουλος αν και είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή, έμειναν τελικά εκτός, καθώς αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και ο ισπανός τεχνικός θέλησε να τους προφυλάξει από τυχόν υποτροπή. Παράλληλα κράτησε στον πάγκο και τους Ανέστη, Χριστοδουλόπουλο, Ρονρίγκες.

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε το πανιώνιο με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, όμως ο Πανιώνιος ήταν φωτιά και λάβρα στις αντεπιθέσεις, καθώς κάθε φορά που έκλεβε την μπάλα έβγαινε ταχύτατα μπροστά βρίσκοντας ανοιχτή την άμυνα του «δικεφάλου» που έπαιζε πολύ ψηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος η κατοχή μπάλας έφθασε στο 80-20 υπέρ της Ενωσης και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την φλύαρη υπεροχή της στο 45λεπτο…

Μόλις στο 7′ μετά από… κόρνερ των γηπεδούχων, ο Πανιώνιος έφυγε γρήγορα στην κόντρα, με τελικό αποδέκτη τον Γεσίλ, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Μπάρκα κι έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ σάστισε και ο Πανιώνιος με μια νέα κόντρα στο 17′ λίγο έλειψε να κάνει και το 0-2 αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μασούρα.

Στο 38′ η Ενωση δημιούργησε τον πρώτο σοβαρό κίνδυνο στην εστία των φιλοξενούμενων, όταν ο Γκάλο σούταρε δυνατά από πολύ καλή θέση αλλά ο Γιαννιώτης κράτησε το μηδέν με έξοχη απόκρουση.

Και φθάσαμε στο 41′ όταν οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν πέναλτι. Ο Γεσίλ πρόλαβε με κεφαλιά την έξοδο του Μπάρκα, φάνηκε να ανατρέπεται στη συνέχεια αλλά ο διαιτητής Τζήλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Χιμένεθ έριξε στον αγώνα τους Χριστοδουλόπουλο και Πατίτο Ροντρίγκες με σκοπό να κάνει την ΑΕΚ πιο γρήγορη κι ευέλικτη και παράλληλα να δημιουργήσει ρήγματα στη συμπαγή άμυνα του Πανιωνίου που συνέχισε όπως ακριβώς ξεκίνησε και το πρώτο ημίχρονο…

Η Ενωση μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε δύο –τρεις καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Γιαννιώτη, ενώ στο 55’ ζήτησε πέναλτι σε σύγκρουση του Πέκχαρτ με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, όμως ο φορ της ΑΕΚ είχε υποδειχθεί ήδη οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι η υπόδειξη ήταν λανθασμένη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά και ο Πανιώνιος έψαχνε την ευκαιρία της αντεπίθεσης για ένα δεύτερο γκολ. Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι πνίγονταν στο άγχος και στα νεύρα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται σπασμωδικές κινήσεις, πολλές γιόμες για το κεφάλι του Αλμέιδα και πολλά λάθη. Παράλληλα η ΑΕΚ γινόταν πιο αργή στην ανάπτυξη κάτι που διευκόλυνε την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων,

Στο 79′ σε τρομερό σουτ του Γκάλο έξω από την περιοχή, ο Γιαννιώτης έκανε καταπληκτική απόκρουση και ο Ρισβάνης πρόλαβε τον Αλμέιδα κι έδιωξε σε κόρνερ, πριν ο Πορτογάλος προλάβει να σκοράρει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σιμόες βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, προκειμένου να μην πάει στράφι το διπλό που έκανε την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα. Και στάθηκε άτυχη στο 89’ όταν σε σέντρα του Σιμόες, η μπάλα βρήκε στον Οικονόμου και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Γιαννιώτη!

“Δεχτήκαμε νωρίς το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το ματς είχε κακό ρυθμό και πολλές διακοπές. Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε στις ανάγκες του αγώνα”, δήλωσε μετά το ματς, εμφανώς απογοητευμένος ο Μανόλο Χιμένεθ.

Σε πελάγη ευτυχίας ο Βλ΄νταν Μιλόγεβιτς δήλωσε παό την πλευρά του ότι “είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα. Προετοιμαστήκαμε εξαιρετικά για το παιχνίδι. Ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, κλείσαμε καλά τους χώρους. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι νωρίς να μιλάμε για το Champions League, απλά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας”.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46’ Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46’ Ροντρίγκες), Αραούχο, Πέκχαρτ (62’ Αλμέιδα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος (57’ Γκιοατά), Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88’ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76’ Λάμπρου).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter