Πλειστηριασμοί, success story και σχολεία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Πλειστηριασμοί, success story και σχολεία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Εv μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ τόσο για τις αποκαλύψεις των λεγόμενων Paradise Papers όσο και το θέμα των σχέσεων του γραμματέα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Λευτέρη Αυγενάκη με ποινικούς που αποκάλυψε το Documento, συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής.

Στη συνεδρίαση η οποία διήρκησε περί τις τρεις ώρες εκτός από την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού έλαβαν το λόγο και 35 βουλευτές του κόμματος. Από τις τοποθετήσεις του φάνηκε ότι ένα από θέματα που απασχολεί έντονα την Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος είναι οι πλειστηριασμοί τόσο οι ηλεκτρονικοί όσο και αυτοί που διεξάγονται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. 

Οι περισσότεροι βουλευτές εντός της συνεδρίασης ζήτησαν εγγυήσεις ότι η δέσμευση των τραπεζών πως δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς σπιτιών κάτω των 300.000 € θα τηρηθεί (έδωσε διαβεβαιώσεις ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης) ενώ από πλευράς της Κυβέρνησης εκφράστηκε ο προβληματισμός ότι αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί θα τεθεί θέμα νέων stress test των τραπεζών.

Για αυτό και μετά το πέρας της συνεδρίασης το Μαξίμου με non paper διαβεβαίωσε ότι «Η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».

Από την πλευρά τους αρκετοί βουλευτές ζήτησαν να μη φτάσουμε στο σημείο συνάνθρωποι μας να χάνουν τα σπίτια τους και την ίδια ώρα να συνεχίζουν να χρωστούν επειδή το σπίτι εκπλειστηριάστηκε σε χαμηλότερη τιμή από το ύψος του χρωστούμενου δανείου.

Παράπονα επίσης εκφράστηκαν και για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας του υπουργού με τους Βουλευτές) αλλά και για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ζήτησε για μια ακόμη φορά να χαμηλώσουν οι τόνοι στο λεγόμενο success story εξόδου από τα μνημόνια.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, προφανώς όχι άνευ λόγου, ότι το καλό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση «δεν έρχεται ως συνέπεια ασύντακτων υποχωρήσεων από τη δική μας πλευρά» αλλά εξαιτίας «μιας ρεαλιστικότερης και πιο εποικοδομητικής προσέγγισης από την άλλη πλευρά του τραπεζιού». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter