Πλεόνασμα και προσλήψεις της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Παππάς

Πλεόνασμα και προσλήψεις της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Παππάς

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παρέθεσε οικονομικά στοιχεία στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τα οποία το πλεόνασμα της ΕΡΤ φέτος ήταν 55 εκατ. ευρώ, ενώ του χρόνου υπολογίζεται πως θα είναι 64 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κατέστησε γνωστό πως επίκεινται 206 προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εξαιτίας της υποστελέχωσης ορισμένων τμημάτων.

«Στην αρχή υπήρχε κριτική για τη βιωσιμότητα της ΕΡΤ» είπε και πρόσθεσε πως «λίγα χρόνια μετά η ΕΡΤ όχι μόνο λειτουργεί αλλά συμβάλλει και με 55 εκατ. για φέτος και 64 εκατ. του χρόνου στον προϋπολογισμό του κράτους». Κατά τα λεγόμενα του υπουργού, είναι προφανές ότι υπάρχουν ελλείψεις στην ΕΡΤ που πολλές φορές αποβαίνουν εις βάρος της επαρκούς κάλυψης.

«Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα και να λέμε ότι τα πάντα στην ΕΡΤ ήταν αγγελικά πλασμένα. Η ΕΡΤ δεν σχεδιάστηκε με τις προτεραιότητες που θα έπρεπε και δεν έχει τις ευελιξίες που θα έπρεπε» υποστήριξε, ενώ κατονόμασε κάποιες ειδικότητες που παρατηρείται έλλειμμα, όπως μοντέρ, ηλεκτρολόγοι κ.ο.κ.. Εξ ου και η δρομολόγηση των διαδικασιών για σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου για 206 εργαζομένους.

«Θα ακουστεί κριτική για τις προσλήψεις και από τους ιδιωτικούς σταθμούς. Θα καλέσω τους τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι προσεκτική γιατί η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ» είπε πετώντας «καρφί» για το κανάλι του Φαλήρου. Απαντώντας εκ των προτέρων στην κριτική που θα δεχτεί από τους ιδιωτικούς σταθμούς, τόνισε: «Η ΕΡΤ δεν έχει τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν και να το περιφέρει ως δικό της. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τις δυνατότητες για να σερβίρουν προς τον ελληνικό λαό το υλικό της ως δικό τους. Πολλές φορές τσάμπα…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter