Πλησιάζει η ώρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Πλησιάζει η ώρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Όλα είναι έτοιμα και την προσεχή Τετάρτη (29/11) θα αρχίσουν να βγαίνουν στο σφυρί τα ακίνητα Ελλήνων πολιτών δια της… ηλεκτρονικής οδού.

Το φλέγον ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών-προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, θα πρωταγωνιστήσει στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, που επαναλαμβάνονται  την ερχόμενη εβδομάδα.

 Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έχουν κρούσει επανειλημμένως καμπανάκι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περί καθυστέρησης στη διεξαγωγή των λεγόμενων e-πλειστηριασμών.

Άλλωστε, η υλοποίηση των άμεσων στόχων που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία κυμαίνονται συνολικά (στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά) περί τα 105 δισ.ευρώ, κρίνεται επιτακτική για την αποφυγή της τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Όπως έχει κοινοποιηθεί από τραπεζίτες και στελέχη της κυβέρνησης, το πρώτο κύμα πλειστηριασμών θα αφορά σε ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ.

Σε αυτά συγκαταλέγονται από πολυτελείς βίλες και μεζονέτες μέχρι επαγγελματικές στέγες, γραφεία, θέσεις στάθμευσης, οικόπεδα κλπ. «Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σηματοδοτεί την αρχή της “μάχης” έναντι των στρατηγικών κακοπληρωτών, όσων διαθέτουν εισοδήματα αλλά και μεγάλη ακίνητη περιουσία και συνειδητά δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία και τελικά για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τονίζει επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter