Π.Λιαργκόβας: Θετικό το Eurogroup – Μακρύς και Ασαφής ο δρόμος για τη συμφωνία

Π.Λιαργκόβας: Θετικό το Eurogroup – Μακρύς και Ασαφής ο δρόμος για τη συμφωνία

Θετική η εξέλιξη στο πρόσφατο Eurogroup εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην επιτροπή Ισολογισμού-Απολογισμού τόσο ο συντονιστής της Παναγιώτης Λιαργκόβας όσο και ο Πάνος Καζάκος μέλος της επιστημονικής επιτροπής του γραφείου

«Καταρχάς ήταν μία θετική εξέλιξη, παρά το ότι μπορούσε να αποφευχθεί η καθυστέρηση και το κόστος της στην οικονομία» επισήμανε ο Π.Λιαργκόβας τονίζοντας πως «είναι θετικό που επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια» αν «δεν διασφαλίστηκε ποσοτική χαλάρωση και μέτρα για το χρέος». Επισήμανε παράλληλα ότι «αλλάζει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής από τα περισσότερα φορολογικά μέτρα στα διαρθρωτικά μέτρα». Πάντως αναφερόμενος στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων επισήμανε πως «στην πράξη διακυβεύεται η συνολική ισορροπία του προγράμματος» εστιάζοντας ειδικά στις ιδιωτικοποιήσεις .

Από την πλευρά του ο Π.Καζάκος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία είχαμε ανάπτυξη το 2016» κι αυτό «δείχνει ότι η ελληνική οικονομία επέδειξε σημαντικές αντοχές παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε» έτσι ώστε «υπάρχει η αισιοδοξία ότι η αντοχή θα μεταβληθεί σε ένα άλμα ανάπτυξης». Αναφερόμενος στο Eurogroup είπε πως αν και «είναι ασαφές σε τι έχουμε συμφωνήσει μείωσε την αβεβαιότητα για την αξιολόγηση» για την οποία «το κλειδί είναι οι μεταρρυθμίσεις». Μετά τις εξελίξεις εκτίμησε, έχουμε «λιγότερη έμφαση στην λιτότητα περισσότερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter