Πνιγμένα παιδιά, ναυάγια και χειροπέδες: Η ζωγραφιά μιας προσφυγοπούλας αφηγείται τη ζωή της (Pics)

Πνιγμένα παιδιά, ναυάγια και χειροπέδες: Η ζωγραφιά μιας προσφυγοπούλας αφηγείται τη ζωή της (Pics)

Πόσα έχει δει στη ζωή του ένα μικρό κοριτσάκι που προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη; Σίγουρα πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε, αν αναλογιστούμε ότι συχνά δεν αντέχουμε να αντικρίσουμε ούτε στην οθόνη εικόνες φρίκης από τα πεδία των μαχών ή από τους πνιγμούς στη Μεσόγειο.

Άλλοτε πάλι βέβαια έχουμε εξοικειωθεί τόσο με το «πρόσωπο του τέρατος», για να θυμηθούμε τον Μάνο Χατζιδάκι, που τίποτα από αυτά δεν μας κάνει εντύπωση με αποτέλεσμα να τα προσπερνάμε, θεωρώντας τα δεδομένα.

Οι ζωγραφιές ενός μικρού παιδιού – πρόσφυγα που κρατείται μαζί με άλλους 43 πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου θυμίζουν ότι όλα αυτά που εμείς δεν ανεχόμαστε να δούμε ή δεν μας κάνουν πια εντύπωση, τα σαπιοκάραβα στις φουσκωμένες θάλασσες, οι πνιγμοί, η κράτηση και το αβέβαιο μέλλον, για τα παιδιά και τους ενήλικες του πολέμου είναι η σκληρή καθημερινότητα. 

Σημειώνεται ότι 7 από τους 44 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να μεταφερθούν στην Αθήνα ώστε να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες υποβολής αίτησης ασύλου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter