«Ποδαρικό» με γκρίνιες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

«Ποδαρικό» με γκρίνιες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Αυτή τη φορά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), η “αντιπολιτευτική” διάθεση της οποίας δεν αμβλύνθηκε ούτε από το εορταστικό κλίμα των ημερών, τα έβαλε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Αφορμή στάθηκε η κατάθεση για διαβούλευση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον θεσμό της διαμεσολάβησης.

Η ΕΔΕ διαμαρτύρεται γιατί δεν είναι αρκετός, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, ο συνολικός χρόνος της διαβούλευσης με συνέπεια ο νομικός κόσμος και ειδικότερα το δικαστικό σώμα να μην έχει «εν τοις πράγμασι την δυνατότητα να καταθέσει τις παρατηρήσεις του επί του νομοσχεδίου».

Μάλιστα στην επίμαχη ανακοίνωση της η ΕΔΕ που ζητά παράταση του χρόνου της διαβούλευσης κάνει λόγο για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου που ορίζει τον χρόνο της διαβούλευσης, καθώς για το επίμαχο νομοσχέδιο ο συνολικός χρόνος -για να γίνουν οι ανάλογες παρατηρήσεις από δικαστές και δικηγόρους- προσδιορίστηκε σε μόλις 5 ημέρες, ενώ θα έπρεπε να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

«Παρά ταύτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε μια δραστική σύντμηση του χρόνου διαβούλευσης σε μόλις πέντε (05) ημέρες (!) και μάλιστα εν μέσω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, χωρίς ωστόσο να διαλάβει στην έκθεσή του επαρκώς τεκμηριωμένους προς τούτο λόγους…» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Οι δικαστές αντιδρούν όμως και με την ουσία των νομοθετικών διατάξεων για την διαμεσολάβηση, με τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΔΕ να κάνει λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς, αλλά και ιδιωτικοποίηση της δικαιοσύνης, με την μορφή παραδικαστηρίων.

«Είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολλαπλά χαμένος από την εισαγωγή των νέων ρυθμίσεων θα είναι ο οικονομικά αδύναμος πολίτης. Οι επιχειρηματίες – μεσολαβητές θα δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται αφού παρέχεται νέο προσοδοφόρο πεδίο δραστηριότητας μετά την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και τις άλλες δομές του πρώην κοινωνικού κράτους» τονίζουν στην ανακοίνωση τους χωρίς να παραλείπουν να αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προκάλεσε εχθρικό κλίμα με τους δικαστές για να υλοποιήσει τους επικίνδυνους θεσμικούς ακροβατισμούς της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter