Ποδόσφαιρο: Αυτοί που επέστρεψαν… μέσα στο 2016

Ποδόσφαιρο: Αυτοί που επέστρεψαν… μέσα στο 2016

Σε λίγες ημέρες το 2016 θα περάσει στο παρελθόν και με την ευκαιρία αυτή, τη γαλλική εφημερίδα «Equipe» παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που μέσα στην χρονιά, κατάφεραν να επιστρέψουν δυναμικά.

Παίκτες που είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω επιλογής προπονητών, είτε λόγω προσωπικών επιλογών, είχαν κάνει «κοιλιά» στην καριέρα τους και μέσα στο 2016 μπόρεσαν να αντιστρέψουν τα δεδομένα. Σε μία 11αδα που θα μπορούσαν άνετα να χωρέσουν ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Σαμίρ Νασρί, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα επέλεξε τους παρακάτω…

Γιοάν Πελέ (Μαρσέιγ)

Ελαμψε στα γήπεδα της Γαλλίας με την Λε Μαν από το 2003 μέχρι το 2008. Κατάφερε να ξεπεράσει αλώβητος την πνευμονική εμβολή που τον «χτύπησε» το 2010 όταν αγωνιζόταν στην Τουλούζ κι επέστρεψε σταδιακά στους αγωνιστικούς χώρους. Σήμερα αντικαθιστά επάξια τον Στιβ Μαναντά -που συνεχίζει στην Κρίσταλ Πάλας- υπερασπιζόμενος με απόλυτη επιτυχία την εστία της Μαρσέιγ και είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας στο σαμπιονά, που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 10 αναμετρήσεις.

Νταντέ (Νις)

Στα 33 του, ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν έχει χάσει τίποτε από το ταλέντο του. Αν και τα τελευταία δύο χρόνια …χάθηκε στην μπουντεσλίγκα, πλέον ανήκει στην Νις, είναι αρχηγός στους τελευταίους οκτώ αγώνες και αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στην εκπληκτική πορεία της ευχάριστης έκπληξης στο σαμπιονά.

Αντίλ Ραμί (Σεβίλη)

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ο Ραμί θα λάβει μέρος στο EURO 2016. Οι τραυματισμοί των Βαράν και Ματιέ «υποχρέωσαν» τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή των «πετεινών» και ο Ραμί φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του. Παράλληλα, κατέκτησε με την Σεβίλη το Europa League ως βασικός κεντρικός αμυντικός.

Ρόμπερτ Χουτ (Λέστερ)

Μετά από μία εντυπωσιακή πενταετία (2002-2006) με την Τσέλσι, ο Γερμανός στόπερ βρέθηκε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα στα αγγλικά γήπεδα. Εκεί τον εντόπισε ο Καλούντιο Ρανιέρι, τον πήρε στην Λέστερ και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Στα 32 του, πλέον, ο Χουτ είναι πρωταθλητής Αγγλίας και μάλιστα ως βασικός και αναντικατάστατος, αγωνιζόμενος σε 35 αναμετρήσεις της πρέμιερ λιγκ, ενώ σημείωσε και τρία γκολ.

Αλού Ντιαρά (Νανσί)

Ευρισκόμενος στην δύση της καριέρας του, ο 35χρονος μέσος, με πλούσια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, εντάχθηκε στο δυναμικό της Νανσί, όπου μέχρι στιγμής, έχει παίξει σε οκτώ αγώνες κι έχει σημειώσει δύο τέρματα.

Κέβιν Στρότμαν (Ρόμα)

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του λίγο πριν το Μουντιάλ του 2014, ο 26χρονος Ολλανδός μέσος, έπαιξε πολύ λίγο. Ομως μέσα στο 2016 ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του και αποτελεί βασικό στέλεχος της Ρόμα. Εχει αγωνισθεί σε 16 αναμετρήσεις του καμπιονάτο κι έχει πετύχει δύο γκολ.

Σάμι Κεντίρα (Γιουβέντους)

Η επιλογή του να μεταγραφεί στην Γιουβέντους, αποδείχθηκε σοφή…Στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε ολοένα και λιγότερη συμμετοχή και παρά το γεγονός ότι η πρώτη του χρονιά στο Τορίνο «σημαδεύθηκε» από τραυματισμούς, εφέτος ο 29χρονος άσος κυριαρχεί στην μεσαία γραμμή της «γηραιάς κυρίας» και δείχνει ότι έχει πολλά να κάνει ακόμη…

Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (Λας Πάλμας)

Μετά από διαρκείς μεταγραφές τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ο έμπειρος άσος βρήκε την ποδοσφαιρική «Ιθάκη» στην Λας Πάλμας. Ο Γκανέζος αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας που παίζει καλό ποδόσφαιρο και βρίσκεται στην 10η θέση της πριμέρα ντιβιζιόν, ενώ έχει σημειώσει και πέντε τέρματα.

Ματιέ Βαλμπουενά (Λιόν)

Το 2015 ηταν η χρονιά που τον «στιγμάτισε» με την γνωστή υπόθεση του βίντεο και του εκβιασμού, με αποτέλεσμα να απουσιάσει και από το EURO 2016 που φιλοξενήθηκε στην πατρίδα του. Στα τελευταία παιχνίδια του με την Λιόν εντυπωσιάζει και με τέσσερα γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του.

Ραδαμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Κολομβιανού άσου, χαρακτηρίσθηκε από κακές επιλογές, καθώς στα δύο χρόνια που έπαιξε στην πρέμιερ λιγκ σημείωσε μόλις πέντε τέρματα. Εντασσόμενος στην Μονακό άρχισε ταδιακά να δείχνει τις ικανότητες του και με 11 γκολ σε 13 συμμετοχές στο σαμπιονά, φαίνεται πως θα γίνει ο γνωστός …καλός Φαλκάο.

Βίκτορ Μόουζες (Τσέλσι)

Αποτελούσε έναν …μόνιμο δανεικό από την Τσέλσι, σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Στόουκ Σίτι και η Γουέστ Χαμ) και χωρίς να ξεχωρίσει σε καμμία απ΄αυτές. Εφέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς ο 26χρονος άσος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αντόνιο Κόντε και έχει παίξει σε 16 από τους 17 αγώνες της πρέμιερ λιγκ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter