Ποδόσφαιρο: «Βουίζει ο τόπος» για την απόκτηση του Αραούχο από την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο: «Βουίζει ο τόπος» για την απόκτηση του Αραούχο από την ΑΕΚ

Ζήτημα χρόνου είναι, σύμφωνα με τους επαϊοντες, η τελική συμφωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον αργεντινό επιθετικό της Λας Πάλμας, Σέρχιο Αραούχο. Οι πληροφορίες λένε ότι θα φορέσει τη φανέλα με το Δικέφαλο ως δανεικός, με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να διατηρεί οψιόν αγοράς του.

Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Μπόκα Τζούνιορς, πέρασε μια χρονιά (2012/13) στη Β΄ ομάδα της Μπαρτσελόνα και τη 2η κατηγορία της Ισπανίας με 7 γκολ σε 34 ματς, αλλά οι θέσεις στην επιθετική γραμμή των «Μπλαουγκράνα» ήταν… ρεζερβέ με Μέσι, Νεϊμάρ, Πέδρο, Αλέξις Σάντσες και ο δρόμος προς την πρώτη ομάδα σφραγισμένος. Το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λας Πάλμας και έκανε τον κόσμο να παραμιλάει, όταν με 23 γκολ και 8 ασίστ σε 39 ματς πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στα «σαλόνια» της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Τον Ιούνιο του 2015, με συνοπτικές διαδικασίες, η Λας Πάλμας κάλυψε τη ρήτρα των 2.500.000 ευρώ προς τη Μπόκα, ώστε να τον κάνει μόνιμα δικό της και δέσμευσε τον παίκτη με πενταετές συμβόλαιο (έως το 2020). Στην Πριμέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα, ωστόσο ο Αραούχο συνεισέφερε τα μέγιστα με 5 γκολ και 5 ασίστ σε 30 συμμετοχές την περίοδο 2015/16. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της φετινής σεζόν έχασε τη θέση του βασικού από τον Κροάτη Μάρκο Λιβάγια, ωστόσο έβρισκε πάντα χρόνο συμμετοχής. Ως αναπληρωματικός σκόραρε στο 5-1 επί της Γρανάδα, ενώ ήταν αυτός που ισοφάρισε 2-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο 85΄, στις 24 Σεπτεμβρίου. 

Από τα μέσα Οκτωβρίου πήρε κάποιες συμμετοχές ως βασικός, όμως λίγες εβδομάδες μετά, στις 8 Νοεμβρίου 2016, ο Σέρχιο Εζέκιελ Αραούχο καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Επίσης, στον Αργεντινό απαγορεύθηκε η οδήγηση για δύο χρόνια, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί στις 26 Σεπτεμβρίου. 

Ο Αραούχο δεν πέρασε χρόνο… πίσω από τα σίδερα αφού βάσει της ισπανικής νομοθεσίας, κάθε ποινή μικρότερη από δύο χρόνια για ένα μη βίαιο έγκλημα συνήθως δεν απαιτεί την κάθειρξη του κατηγορουμένου, όταν δεν έχει προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις στο μητρώο του. Γενικά υπήρξαν κι άλλα θέματα μεταξύ ομάδας και παίκτη, με αποτέλεσμα καμία από τις δύο πλευρές να μην είναι πλέον ευχαριστημένη με την συνεργασία. Οι σκέψεις περί (προσωρινού, υπό τη μορφή δανεισμού) χωρισμού εκφράστηκαν για πρώτη φορά δημόσια στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα ισπανικά ΜΜΕ εκτιμούσαν πως ένα «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο περιμένει στην Κίνα τον «Killer» όπως χαρακτηρίζουν τον Αραούχο για την εκτελεστική του δεινότητα. Τελικά οι συγκυρίες τον έφεραν στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πραγματοποιεί μία μεταγραφή από το «πάνω ράφι», σύμφωνα με την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, για την οποία η ΠΑΕ δεν έχει προβεί σε διάψευση. Πράγμα που σημαίνει πως η υπόθεση είναι τόσο προχωρημένη όσο την παρουσιάζουν (τα ελληνικά, αλλά κυρίως) τα ξένα ΜΜΕ που έχουν «βουϊξει» ότι η ΑΕΚ είναι ο επόμενος σταθμός του Αραούχο. Ενός παίκτη με 41 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν τους τελευταίους 19 μήνες!  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter