ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση στη διαμαρτυρία – Αντιπροσωπεία τους στη Βουλή (Video + Photos)

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση στη διαμαρτυρία – Αντιπροσωπεία τους στη Βουλή (Video + Photos)

Ολοκληρώθηκε η πορεία των συμβασιούχων των δήμων στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου για το αίτημα των διαδηλωτών σχετικά με τη μόνιμη εργασία..

Αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία προσανατολίζεται στη συνέχιση των καταλήψεων των δημοτικών αμαξοστασίων αλλά και των ΧΥΤΑ όλης

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.

Διαδηλώτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.

Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο. Αυτή την ώρα οι συγκεντρωθέντες κατευθύνονται προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter