ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να διασφαλιστούν οι μισθοί των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να διασφαλιστούν οι μισθοί των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων

Να διασφαλιστεί η ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων ζητεί από την κυβέρνηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εν αναμονή κατάθεσης στη Βουλή της τροπολογίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι ήδη σε μεγάλους δήμους στην Αττική και στην περιφέρεια, τα εντάλματα πληρωμής επιστρέφουν αθεώρητα, «δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στους δήμους, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι θα παραμείνουν απλήρωτοι».

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μπλοκάρει τη μισθοδοσία όσων εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις υπερβαίνουν το 24μηνο μετά την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

«Ακόμη και η τροπολογία που η κυβέρνηση διέρρευσε στον Τύπο, που “ευελπιστούμε” να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο που παραμένει στα συρτάρια», τονίζει η Ομοσπονδία και προειδοποιεί ότι εάν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση τότε «θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter