Ποια είναι η εξαγωγική «αυτοκρατορία» πλαστικών του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ποια είναι η εξαγωγική «αυτοκρατορία» πλαστικών του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Αίσιο τέλος είχε η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, του Κρητικού επιχειρηματία ο οποίος έμεινε στα χέρια των απαγωγέων του περίπου έξι μήνες. Η ΕΛΑΣ με μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση κατάφερε να τον απελευθερώσει και να συλλάβει τους επτά κακοποιούς.

Ποιος είναι όμως ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης και γιατί έγινε στόχος απαγωγής με την συμμορία των κακοποιών να ζητά λύτρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής πλαστικών και ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς των masterbatches και agricultural films.

Η Πλαστικά Κρήτης ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρείες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων, όπως πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών, πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ πρόσφατα στράφηκε και στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Η Πλαστικά Κρήτης έχει εγκαταστήσει στην ανατολική Κρήτη Αιολικό Πάρκο ισχύος 12 MW και φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 340 KW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτός από την οικολογική σημασία και τη συμβολή στην τοπική οικονομία, οι μονάδες αυτές διασφαλίζουν, μακροπρόθεσμα, το ανταγωνιστικότερο κόστος ενέργειας για την επιχείρηση.

Θυγατρικές

H ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχει θυγατρικές εταιρίες με παραγωγή σε περιοχές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης:

Τη ROMCOLOR 2000 SA με παραγωγή masterbatches στη Ρουμανία.

Τη GLOBAL COLORS POLSKA SA με παραγωγή masterbatches στην Πολωνία.

Τη SENKROMA SA με παραγωγή masterbatches στην Τουρκία.

Τη GLOBAL COLORS ΖΑΟ με παραγωγή masterbatches στη Ρωσία.

Τη SHANGHAI HiTec PLASTICS με παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές χρήσεις και γεωμεμβρανών στην Κίνα.

Την AGRIPOLYANE SA με παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές χρήσεις και γεωμεμβρανών στη Γαλλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter