Ποιες περιοχές «χτύπησαν» περισσότερο ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες το 2017 (Χάρτης)

Ποιες περιοχές «χτύπησαν» περισσότερο ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες το 2017 (Χάρτης)

Το 2017 καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός σιφώνων στην Ελλάδα, μετά το 2014! Ο συνολικός απολογισμός κάνει λόγο για 144 ανεμοστρόβιλους και υδροσίφωνες. Μάλιστα οι επιστήμονες διαχωρίζουν την εκδήλωση των σιφώνων από τις καταγραφές, διότι αρκετοί σίφωνες δεν γίνονται αντιληπτοί από παρατηρητές στην ξηρά, επομένως ο αριθμός τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος. 

Η διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση smartphones έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την καταγραφή όλων των καιρικών φαινομένων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι χρήστες του Facebook και Twitter του Meteo Gr ανέφεραν το 63% των σιφώνων στην Ελλάδα το 2017. 

Στον παρακάτω χάρτη, φαίνονται οι περιοχές όπου καταγράφηκαν σίφωνες το 2017 στη χώρα μας, με την πλειοψηφία να είναι υδροσίφωνες (136) και οι υπόλοιποι ανεμοστρόβιλοι (9), 5 από τους οποίους προκάλεσαν σημαντικές ζημιές. 

Στην κεντρική φωτο, ο εντυπωσιακός υδροσίφωνας που εμφανίστηκε στον Μεσσηνιακό κόλπο στις 8 Νοεμβρίου 2017, τον οποίο κατέγραψε με τον φωτογραφικό της φακό η Γεωργία Θεοφανοπούλου.

Πηγή meteo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter