Ποινή 7 ετών με αναστολή στον χρυσαυγίτη Χρήστο Ζέρβα

Ποινή 7 ετών με αναστολή στον χρυσαυγίτη Χρήστο Ζέρβα

Σε 7 έτη χωρίς ελαφρυντικό αλλά με αναστολή καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμο του φοιτητή Αλέξη Λαζάρου το περσινό Μάρτιο.

Ο Ζέρβας ήταν μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη για το κακούργημα της ληστείας. Μετέτρεψε δε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Η αντίθετη εισαγγελική εισήγηση δεν έπεισε τελικά το δικαστήριο και δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ωστόσο, το σώμα δέχθηκε την αναστολή επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα.

“Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο χώρο. Αναγνωρίστηκε τόσο από τον παθόντα, όσο και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες για τις σωματικές βλάβες και την αφαίρεση της τσάντας του” υποστήριξε κατά την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Χρ. Ζέρβας..

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της δίκης, ξυλοκοπήθηκε στο Εφετείο μέλος της Χρυσής Αυγής.

 Όπως είπε Αλέξης Λαζάρου, τον κυνήγησαν 3-4 άτομα και όταν πλέον τον έφτασαν άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. «Μετά άρχισαν με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Το περιστατικό είχε δει ένας περαστικός ο οποίος είχε καλέσει την Αστυνομία.

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων αυτοπτών μαρτύρων, κατέθεσε και μία νοσοκόμα η οποία είχε δει το περιστατικό και είχε βοηθήσει τον φοιτητή να καθίσει στο πεζοδρόμιο: «Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος γελώντας τον ρωτούσε “πονάς αγόρι μου;”. Απάντησε “πονάω” και τότε άρχισε πάλι να τον κλωτσάει. Ήταν ειρωνικό σχόλιο. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τίι συνέβαινε, ήταν ήδη χτυπημένος».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε μία καφετέρια και υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. «Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον ηλίθιος να διαπράξω αδικήματα τόσο κοντά στο σπίτι και στην δουλειά μου» ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter