Ποινική δίωξη για «εγκληματική οργάνωση» σε βάρος Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 για τα Ελληνικά Λιπάσματα

Ποινική δίωξη για «εγκληματική οργάνωση» σε βάρος Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 για τα Ελληνικά Λιπάσματα

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να προκάλεσαν μέσω απάτης-μαμούθ ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Τη μήνυση σε βάρος τους είχε καταθέσει στην εισαγγελία διαφθοράς η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ).

Οι κατηγορίες

Για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου , κατηγορούνται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 11 πρόσωπα για την υπόθεση της ELFE – Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα. Για την υπόθεση είχε υποβάλλει μήνυση η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος Λαρεντιάδη και των υπολοίπων, καταγγέλλοντας ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ! Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί εδώ και περίπου ένα μήνα σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σύντομα σε απολογία τους εμπλεκόμενους.

Η απάτη-μαμούθ

Η μήνυση της ΔΕΠΑ είχε κατατεθεί στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα τέλη Δεκεμβρίου 2017. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της, Βελισσάριος Δότσης, κατήγγειλαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη μαμούθ» που προκάλεσε μεγάλη περιουσιακή ζημία στην ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του. Όπως τονιζόταν στην αναφορά ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια ευρώ καθώς η ELFE είχε καταφέρει να πετύχει προσωρινής δικαστική προστασία…

Η ELFE, όπως καταγγέλλεται, κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter