Ποινική δίωξη στον Πατούλη για «προστασία» ιδιωτικής κλινικής

Ποινική δίωξη στον Πατούλη για «προστασία» ιδιωτικής κλινικής

Για παράβαση καθήκοντος από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται ο Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, καθώς ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προστάτευε «στενά» την ιδιωτική οφθαλμολογική κλινική που διενεργούσε παράνομα χειρουργικές επεμβάσεις, παρά τις αντίθετες οδηγίες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

Η δίωξη επεκτείνεται και εναντίον 7 μελών του Δ.Σ. του ΙΣΑ. Πρόκειται για δίωξη που ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών και, το δικαστήριο έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν για μια σειρά ενεργειών που διατήρησαν σε λειτουργία τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική. Μεταξύ άλλων απέρριψαν καταγγελίες εναντίον της, προσπέρασαν πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και ακόμη ερμήνευσαν την ισχύουσα νομοθεσία κατά το δοκούν, ασχέτως εάν την ίδια στιγμή άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας έπαιρναν σαφή αντίθετη θέση, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της εισαγγελικής παραγγελίας που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας.

Πηγή: efsyn.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter