Ποιοι διάσημοι μίλησαν για την κατάθλιψή τους το 2016;

Ποιοι διάσημοι μίλησαν για την κατάθλιψή τους το 2016;

Η κατάθλιψη έχει γίνει μια ασθένεια μάστιγα των ημερών μας. Τη χρονιά που μας πέρασε πολλοί διάσημοι μίλησαν ανοιχτά για προβλήματα ψυχικής υγείας που βίωσαν.

Κατά τον 19ο αιώνα τέτοιες τάσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο χαρακτηρίζονταν “μελαγχολία” που αποδιδόταν σε ρομαντικές ψυχές.

Αλλά αυτά τα προβλήματα που μπορεί κατά καιρούς να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, τώρα διαγιγνώσκονται ως ψυχικές διαταραχές που μπορεί να επηρεάσουν καριέρες και να στιγματίσουν ζωές, αναφέρεται σε άρθρο της liberation.fr.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο εξαντλημένος Kanye West νοσηλεύτηκε και ακύρωσε την περιοδεία του.

Το 2016, πολλοί καλλιτέχνες αναφέρθηκαν στα ψυχικά τους προβλήματα, τα οποία μερικές φορές υποτιμώνται ως ιδιορρυθμίες που προέρχονται από ένα προνομιακό περιβάλλον.

Αυτό το καλοκαίρι ένα πρώην μέλος των One Direction, ο Ζέιν Μαλίκ ακύρωσε τη συναυλία του στο Γουέμπλεϊ λόγω κρίσεων άγχους και αναφέρθηκε στα προβλήματά του με ανάρτηση στο Instagram.

Και η τραγουδίστρια Αντέλ έχει δηλώσει ότι αποφεύγει τα μεγάλα φεστιβάλ, λόγω κρίσεων πανικού που μπορεί να εμφανίσει στη σκηνή.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν στα απομνημονεύματά του υπό τον τίτλο “Born to Run” εξομολογείται ότι υπέφερε από κατάθλιψη από τα 60 έως τα 62 χρόνια και από τα 63 στα 64. Στο βιβλίο αναφέρει ότι υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά του, το οποίο δεν διαγνώστηκε ποτέ.

«Όταν ήμουν παιδί, μου φαινόταν μυστηριώδες, ντροπιαστικό και κοινότοπο» σημειώνει.

Στο άλμπουμ του Wrecking Ball το 2012 περιλαμβάνεται τραγούδι για την κατάθλιψη με τίτλο “My Depression illuminating”.

Τον Οκτώβριο, ο ράπερ Kid Cudi, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό νέο άλμπουμ, αποκάλυψε σε ανάρτησή του στο Facebook τους λόγους της κράτησής του σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας και παρορμήσεις από τις οποίες υποφέρει για πολλά χρόνια.

Το επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε κέντρο νέων της κοινότητας LGBT στη Νέα Υόρκη, η Lady Gaga αποκάλυψε ότι υποφέρει από από Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD) μετά τον βιασμό που υπέστη όταν ήταν 19 ετών.

Σύμφωνα με μια μελέτη από της οργάνωσης Help Musicians UK, οι μουσικοί έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές. Από την οργάνωση Music Support λειτουργεί μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για καλλιτέχνες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter