Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον: Η Νέα Δημοκρατία στο Iefimerida ή το αντίστροφο;

Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον: Η Νέα Δημοκρατία στο Iefimerida ή το αντίστροφο;

Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία.

Απορίας άξιον είναι πως η iefimerida «προλαμβάνει» τη Νέα Δημοκρατία και δύο ώρες πριν χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα και επιχειρήματα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Έτσι λοιπόν με χρόνο 10:52 βλέπουμε να συγκρίνει τα μέλη του Ρουβίκωνα που μπήκαν στη Βουλή και δεν συνελήφθησαν με τους εργαζόμενους που δέχθηκαν χημικά.

Η κακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ρίχνει χημικά στους εργαζόμενους αλλά αφήνει ελεύθερους τους «αναρχικούς»… Ξεχνά βέβαια πόσα χημικά έριξε στους κατοίκους της Ιερισσού αλλά και μέσα στο σχολείο…

Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, τους είπε αυτό που είχε δηλώσει και χθες, σύμφωνα με τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης: Ως αύριο η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας και το θέμα των Σκουριών στη διαιτησία.

Προς τι λοιπόν η κατάληψη, πέραν των εντυπώσεων ότι η κυβέρνηση «διώχνει τις επενδύσεις και δεν κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας»; Η θέση υπήρξε σαφής εξαρχής: Υπάρχουν θέματα περιβάλλοντος στην αδειοδότηση των Σκουριών και αυτό θα πάει σε διαιτησία.

Κλαίγεται το γνωστό site πως οι εργαζόμενοι έγιναν δεκτοί με χημικά. Ας ανατρέξει σε ανάλογες περιπτώσεις και στο παρελθόν γιατί έχει κοντή μνήμη. Τότε που οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ απέλυαν με βάση τους μνημονιακούς νόμους χωρίς βέβαια να συντρέχουν τόσο μεγάλα ερωτήματα για το Περιβάλλον, ενώ έριχναν χημικά σε όσους αντιδρούσαν. 

Εξάλλου, ουδείς είπε τώρα για απολύσεις. Η ίδια η εταιρεία έριξε ένα βεγγαλικό που φαίνεται πως ήταν και πολύ γρήγορης καύσης… Ας μην αναφερθούμε στο ενδεχόμενο το πυροτέχνημα αυτό να ήταν «προσχεδιασμένο» μετά την εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ και την επίσκεψη Μακρόν.

Δεν ήταν μάλιστα οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες που έλεγαν «ελπίζουμε οι γάλλοι επενδυτές που θα έρθουν να μην το μετανιώσουν»; Ή δεν ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καλούσε τους επενδυτές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας;

«Φυσικά, αν ήταν μέλη του… Ρουβίκωνα (που καταλαμβάνουν Βουλή, υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, κομματικά γραφεία και ό,τι άλλο τους κάνει κέφι), ή δεδηλωμένοι «αναρχικοί», αριστεριστές, γενικώς και αορίστως «διαμαρτυρόμενοι εναντίον του συστήματος», θα ολοκλήρωναν ανενόχλητοι την «αποστολή» τους, αν όχι με τις ευλογίες, τουλάχιστον με την (όχι και τόσο…) διακριτική ανοχή των δυνάμεων ασφαλείας», αναγράφει στην πρώτη είδηση προσφέροντας τη γνωστή καραμέλα.

Έτσι λοιπόν με τη γνωστή καραμέλα οι Ρουβίκωνες γίνονται «(κυβερνητικά) παιδιά» και η κυβέρνηση κατηγορείται για ιδεοληψίες και ερασιτεχνισμό. Ιδεοληψίες για το Περιβάλλον; Ερασιτεχνισμός όταν καλείς σε διαιτησία;

Το ίδιο site βέβαια θα «κόπτεται» για το Περιβάλλον σε άλλη είδηση, γιατί το θέμα κάνει κλικ…

Αυτή είναι μάλιστα και η θέση του αντιπροέδρου και ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη που ξεπλένει στην κυριολεξία την εταιρεία, και ας λένε οι ειδικοί το αντίθετο:

«Όλο αυτό που ακούμε για το κυάνιο, δεν υπάρχει θέμα κυανίου στις Σκουριές. Στην πραγματικότητα εκεί παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι, τίποτε περισσότερο», λέει ο αντιπρόεδρος

Δύο ώρες μετά έρχεται η θέση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ως εκ θαύματος ταυτίζεται απόλυτα με το πρωτοσέλιδο της Iefimerida και με το αφήγημα: «Οι καλοί Ρουβίκωνες, οι κακοί εργαζόμενοι».

Τι λέει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας;

«Όταν οι “Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του Προέδρου της Βουλής. Όταν εργαζόμενοι – που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά. Αυτή είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

Τελικά μας μένει μια απορία:

Ποιος γράφει τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter