Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από δύο κουκουλοφόρους το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια, ήταν ένας πασίγνωστος δικηγόρος με παρουσία σε σημαντικές δίκες.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. 

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Το όνομα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ακουγόταν έντονα τελευταία με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στον ΔΣΑ, καθώς εφέρετο το αδιαφιλονίκητο φαβορί να διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας .

Τελικά όμως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αποφάσισε να μην κατέλθει στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου για να διεκδικήσει τη θέση που στο μακρινό παρελθόν είχε κερδίσει ο πατέρας του, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος.

Είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power. Είχε επίσης εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter