Πόκερ: Άνθρωπος vs Libratus 0-1 (video)

Πόκερ: Άνθρωπος vs Libratus 0-1 (video)

Τις τελευταίες 20 ημέρες, 4 από τους κορυφαίους παίκτες πόκερ στον κόσμο κάθονται στο ίδιο τραπέζι, στο καζίνο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, με σκοπό να κερδίσουν το Libratus, ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με λίγες ώρες πλέον να έχουν απομείνει στο τουρνουά, το Libratus φαίνεται ότι έχει συντρίψει τους ανθρώπους, αφού μέχρι στιγμής έχει κερδίσει μάρκες αξίας τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, θα χρειαστεί ένα θαύμα για τους Ντονγκ Κιμ, Τζέισον Λες, Τζίμι Τσου και Ντάνιελ ΜακΚόλεϊ εάν θέλουν να νικήσουν.

Είναι μια συντριπτική ήττα για την ανθρωπότητα, αλλά ένα σημαντικό ορόσημο για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Η πρόκληση αυτή είναι τόσο μεγάλη και περίπλοκη, που ήταν αδύνατο μέχρι πρότινος για τους επιστήμονες να σημειώσουν επιτυχία», δήλωσε ο καθηγητής Τουόμας Σάντχολμ του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, ο οποίος μαζί με τον φοιτητή του, Νόαμ Μπράουν, ανέπτυξαν το Libratus.

Ο Σάντχολμ δήλωσε ότι δεν «ήταν καθόλου σίγουρος» εάν το πρόγραμμα θα κατάφερνε να νικήσει τους επαγγελματίες παίκτες.

«Οι διεθνείς ιστοσελίδες στοιχημάτων μας είχαν ως αουτσάιντερ περιμένοντας ότι θα κερδίσουν οι άνθρωποι».

Το Libratus δεν διέθετε μόνο περισσότερη υπολογιστική ισχύ, αλλά και μια ενισχυμένη αλγοριθμική προσέγγιση στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ατελείς ή κρυφές πληροφορίες.

«Δεν μάθαμε στο Libratus πώς να παίζει πόκερ. Του δώσαμε τους κανόνες και του είπαμε να μάθει να παίζει μόνο του», δήλωσε ο Μπράουν. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να παίζει τυχαία στην αρχή, ωστόσο μετά από ένα χρονικό διάστημα ήταν σε θέση να βελτιώσει την προσέγγισή του και να καταλήξει σε μια εύστοχη στρατηγική.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, οι αλγόριθμοι που δίνουν «ζωή» στο Libratus δεν έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά για το πόκερ, κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα θα μπορούσε μελλοντικά να έχει ποικίλες εφαρμογές, από τον στρατό ή την κυβερνοασφάλεια μέχρι και την ιατρική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter