Πολάκης για σκάνδαλο Novartis: «Αποκαλύφθηκε το τι έχει παιχτεί στην υγεία» (Video)

Πολάκης για σκάνδαλο Novartis: «Αποκαλύφθηκε το τι έχει παιχτεί στην υγεία» (Video)

«Μεγάλο κέρδος υπάρχει ήδη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύφθηκε το τι έχει παιχτεί στην υγεία».

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου για το μαύρο χρήμα της υγείας και το σκάνδαλο Novartis ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται με το κουκούλωμα όχι με τις αποκαλύψεις για ένα σύστημα που μετά την μεταπολίτευση βυσσοδόμησε πάνω στη χώρα.

O αν. υπουργός υγείας εξήγησε ότι «από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, των εθνικών λογαριασμών σε μελέτες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας από το 1991 – 2010 δόθηκαν στο χώρο της υγείας δημόσια και ιδιωτική δαπάνη μαζί 260 δισεκ. ευρώ από αυτά τα 160 ήταν δημόσια και τα άλλα 100 ιδιωτική. 

Υπολογίζοντας ένα κόστος υπερτιμολόγησης, το οποίο είναι μεσοσταθμικό και υποεκτιμημένο 30% στη δημόσια δαπάνη και 40% στην ιδιωτική βγάζει το αποτέλεσμα για τα 85 δις ευρώ σε μια εικοσαετία στο χώρο της υγείας». 

Συνέχισε διευκρινίζοντας ότι, από αυτό το 10% είναι οι παράνομες αμοιβές χωρίς αποδείξεις, φακελάκια κλπ. Το μεγάλο ποσοστό αυτών των χρημάτων είναι υπερτιμολόγηση φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και υπηρεσιών υποστήριξης νοσοκομείων και στον ιδιωτικό τομέα. Η άθροιση είναι εντυπωσιακή διότι είναι 340 δις, δηλαδή το χρέος της χώρας. Αυτό που έγινε ατομικές περιουσίες που βγήκε σε καταθέσεις στα Κέιμαν, Σιγκαπούρη, Ελβετίες κ.α. και μπήκαμε στα μνημόνια και η κοινωνία μας στον όλεθρο των περικοπών και της απώλειας του 25% του ΑΕΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter