Πολάκης: Μαύρο χρήμα 85 δις – Καταγγελίες για «γλέντι τεράστιο χωρίς έλεγχο» και κόντρες στη Βουλή

Πολάκης: Μαύρο χρήμα 85 δις – Καταγγελίες για «γλέντι τεράστιο χωρίς έλεγχο» και κόντρες στη Βουλή

Αναλυτική παρουσίαση στοιχείων περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διαπλοκής έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

 Όπως σημείωσε στον χώρο της υγείας δαπανήθηκαν «265 δισεκατομμύρια ευρώ, το 60% ήταν δημόσια δαπάνη» σημειώνοντας πως «μιλάμε για 85 δις» που «ήταν μαύρο χρήμα πλουτισμού και ληστείας του ελληνικού λαού» από ένα «κατεστημένο που κυβέρνησε την Ελλάδα 40 χρόνια». 

Όπως τόνισε ο Π. Πολάκης «κάποιος φταίει γι αυτά. Η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο μας είπε ένας βρυκολάκας που βγήκε από την ντουλάπα» όμως «κάποιος το καθοδήγησε πολιτικά» σε ένα «γλέντι τεράστιο χωρίς έλεγχο». Επισήμανε ότι πολλά από αυτά τα θέματα «έχουν βγει στην δημοσιότητα όμως τα έχουν θάψει γιατί μαζί τα γλέντησαν».

«Τολμάτε να μας δείχνετε με το δάκτυλο;» αναρωτήθηκε ο Παύλος Πολλάκης σχολιάζοντας το αίτημα της Ν.Δ για χρονική επέκταση της εξεταστικής επιτροπής «το 2015 και το 2016 δεν μπαίνει γιατί δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μοιάζουμε ρε κουμπάρε, δεν είμαστε σαπημένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν την έχουν στο χέρι» τόνισε λέγοντας πως «κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι».

Κόντρα Ξανθού – Γεωργιάδη

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Π. Πολάκη ζήτησε επί προσωπικού τον λόγο ο Άδωνις. Γεωργιάδης προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του – ιδιαιτέρως ψύχραιμου- υπουργού Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Αιτία η επαναφορά του θέματος μη έκδοσης δελτίου τιμολόγησης φαρμάκων το 2015 για το οποίο ο Α.Ξάνθος υποστήριξε ότι έχει πολλάκις απαντηθεί. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter