Πολάκης: Μεγάλο γλέντι με τις φαρμακευτικές έγινε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πολάκης: Μεγάλο γλέντι με τις φαρμακευτικές έγινε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αντιπαράθεση Βουλή για τον ΕΟΠΥΥ και την είσπραξη του clow back. Ο οργανισμός λειτουργεί πλέον χωρίς να αφήνει ληξιπρόθεσμα χρέη δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί πλέον χωρίς να δημιουργεί ληξιπρόθεσμα χρέη, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενημερώνοντας για την πορεία του οργανισμού την αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα ανακοίνωση την σταδιακή είσπραξη του clow back ώστε να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις.

Στο θέμα της είσπραξης του clow back υπήρξε κόντρα με τους βουλευτές της Ν.Δ με τον αναπληρωτή υπουργό να σημειώνει δεικτικά πως «είναι νομικά εφικτό να το μαζέψουμε όλο μαζί, αλλά έτσι θα κλείσουν επιχειρήσεις που η Ν.Δ. κόπτεται ότι είναι ο ανθός της οικονομίας». Μάλιστα όταν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ Β.Οικονόμου μίλησε για ανείσπρακτο clow back 650 εκατομμυρίων ο Π.Πολάκης απάντησε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Τις κολεγιές με τις φαρμακευτικές δεν τις έκανε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά οι δικές σου».

Ο Π.Πολάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο γλέντι της φαρμακευτικής δαπάνης, την προηγούμενη δεκαετία, στήθηκε μέσα από την μετακίνηση πόρων από τις συντάξεις προς την περίθαλψη, για να εκτιναχθεί η δημόσια δαπάνη που αφορούσε στα ασφαλιστικά ταμεία, για τη φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών στα 6,6 δις ευρώ. Μήπως το ξεχνάτε; Ποιος κυβερνούσε τότε; Η αριστερά κυβερνούσα τότε; Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. κυβερνούσαν. Επαναλαμβάνω, γιατί αυτό δεν έχει ακουστεί, 9 δις ευρώ χρεώσατε τον νεοσύστατο οργανισμό, ως χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί παίρνατε χρήματα από συντάξεις για να αγοράζετε φάρμακα και να εκτινάξετε την δαπάνης στα 6 δις. Αυτό, το κληρονομήσαμε»

Ο Π.Πολάκης τόνισε συμπερασματικά ότι «με τον τρόπο που λειτουργεί και κάνει την εκκαθάριση δεν δημιουργεί νέα ληξιπρόθεσμα» σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Ιδίως από την στιγμή που παραλήφθηκε με χρέος 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παραθέτοντας στοιχεία ανέφερε πως το χρέος του οργανισμού το 2014 ήταν 1,1 δισεκατομμύρια, από τα οποία 450 εκατομμύρια είχαν προστεθεί από το 2012, δηλαδή την χρονιά που δημιουργήθηκε. Τον ισχυρισμό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης λέγοντας ότι τα 450 εκατ. ευρώ προέρχονται από οφειλές πριν από το 2015.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter