Πολάκης: Να έρθει ο Άδωνις να τα πούμε φάτσα-κάρτα!

Πολάκης: Να έρθει ο Άδωνις να τα πούμε φάτσα-κάρτα!

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και και σ’ όλα τα φλέγοντα ζητήματα στον τομέα της υγείας.

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο της θεσσαλονίκης North 98.0 απαντά στο γιατί δεν δέχεται να αρθεί η ασυλία του και καλεί τον κ. ´Αδωνι Γεωργιάδη όπως λέει να τα πούνε “φάτσα κάρτα”. Για την κατάσταση στην υγεία αναφέρει οτι γίνονται προσλήψεις και πως όπου υπάρχουν προβλήματα είναι θέμα ανεπάρκειας διοικητικού μηχανισμού. Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας ζητά από την Δικαιοσύνη να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς και αναφέρεται στην κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ.

Για την κατάσταση και την κριτική στον τομέα της υγείας ο κ. Πολάκης αναφέρει:

«Η κριτική εκπορεύεται από κάποιους συγκεκριμένους κύκλους του παρελθόντος οι οποίοι δεν μπορούν να δεχθούν και να διανοηθούν ότι η κατάσταση αλλάζει και αλλάζει σε διαφορετική κατεύθυνση από τον τρόπο που είχαν επιλέξει αυτοί να χειριστούν τον τομέα της υγείας τα προηγούμενα χρόνια.

Και συνεχίζει: «Από τον Οκτώβρη του 2015 μέχρι σήμερα, έχουν αναλάβει υπηρεσία με οποιαδήποτε τύπο εργασιακή σχέση και για οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού στο χώρο του δημόσιου συστήματος υγείας. 4.150 άτομα. Άλλοι 2700 είναι με ολοκληρωμένες διαδικασίες που σε κάποια φάση θα διοριστούν, επίσης 1766 άτομα είναι σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή (κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και 100 από το ΕΚΑΒ) και αρχίζουν να προκηρύσσονται και άλλες δυο χιλιάδες θέσεις μόνιμων γιατρών. Πέρα από τους 760 που ένα κομμάτι τους είναι στους 4.150 όπως είπα που εχουν διοριστεί ηδη και έναν άλλο κομμάτι είναι στους 2.700 που είναι στη διαδρομή διαδικασίας να διοριστούν».

«Επίσης αυτές τις ημέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία περίπου, 3.170 άτομα που ήταν οι επιτυχόντες του προγράμματος του ΟΑΕΔ της 12μηνης απασχόλησης με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές, ήδη πολλοί από αυτούς που δεν τους περιλαμβάνω στο πρώτο νούμερο που σας είπα, πχ χθές στο Αττικό πήγαν 25 άτομα στην Καλαμάτα 23, γίνεται παντού θα μαζέψουμε τα στοιχεία, αυτοί οι 3.170 που πέτυχαν στο διαγωνισμό και οι υπόλοιποι θα ξανά προκηρυχθούν οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν. Όλοι αυτοί είναι σχεδόν 15 χιλιάδες».

Στο ερώτημα αν αυτές οι θέσεις κανονικά δεν θα πρέπει να αλλάζουν την εικόνα στην υγεία, απάντησε: «Ποιος σας είπε ότι δεν αλλάζει η εικόνα στην υγεία, επειδή μια σειρά από συστημικά Μέσα κάνουν την τρίχα τριχιά;»

Όταν ερωτάται αν φταίνε οι δημοσιογράφοι απαντά:

«Ακούστε να δείτε αυτή την στιγμή αν πάμε σε κάποια νοσοκομεία να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε προβλήματα, αλλά, αυτό το οποίο είναι σίγουρο ειναι ότι η κατάσταση το Φλεβάρη του 2017 δεν έχει καμία σχέση αυτό που ήτανε το Φθινόπωρο του 2015 και τις αρχές του 2016. Γιατί και οι νέοι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία και η αύξηση της χρηματοδότησης η οποία υπήρξε από το ΓΛΚ κατά 300 εκ. τη χρονιά και για πρώτη φορά τεράστια μετακίνηση πραγματικού χρήματος πόρων από τον ΕΟΠΠΥ προς τα νοσοκομεία έχουν αλλάξει την εικόνα. Έχουν μειωθεί εξαιρετικά οι ελλείψεις γιατί 31/12 2015 τα νοσοκομεία έκλεισαν με χρέος 935 εκ. ευρώ και 31/12 2016 τα νοσοκομεία έκλεισαν με ταμειακό πλεόνασμα 35 εκ. ευρώ. Αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία και αυτό έχει μεταφραστεί στην πλειοψηφία και τα μεγάλα νοσοκομεία και τα μικρά και των Κ.Υ υπάρχει αυτή τη στιγμή επάρκεια υλικών και μέσων. Όπου δεν υπάρχει δεν είναι ζήτημα χρηματοδότησης, είναι ζήτημα διαδικασίας και ανεπάρκειες του διοικητικού μηχανισμού.

Για την Κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ

«Η ΠΟΕΔΗΝ είναι οι εκπρόσωποι ενός παλιού και σάπιου μιας παλιάς και σάπιας γραφειοκρατίας που ήταν οργανικό στοιχείο του προηγούμενου πελατειακού και πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε τη χώρα. Βλέπετε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Κάνει πανελλαδική κινητοποίηση και μαζεύει 15 άτομα 10 μπαλόνια και 20 μουλάρια. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν καταλάβει πλήρως την προσπάθεια που κάνουμε με τον Ανδρέα Ξανθό εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που κάνει μια γραφειοκρατία που έχει χάσει τα προνόμιά της. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτευόταν η ΠΟΕΔΗΝ τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ουσιαστικά μια συνδιοίκηση του συστήματος και ένα καθεστώς εξυπηρετήσεων, ρουσφετιακών μετακινήσεων, μετατάξεων σε επιτροπές νοσοκομείων αυτό το πράγμα έχει κοπεί».

Και συνεχίζει: «Το δεύτερο πράγμα που γεννά την ιστορία αυτή την επίθεση που δεχόμαστε από πάρα πολλά ΜΜΕ είναι ότι: Έχουμε σταματήσει το ροή μαύρου διαφημιστικού χρήματος προς μία πλειάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης η οποία διακινούνταν μέσα κυρίως του ΚΕΕΛΠΝΟ και βέβαια με τα πολιτικά μέτρα που παίρνουμε για το φάρμακο, μειώνεται η αρχίζουν να ανακαλύπτονται κάποια πράγματα διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεράστια έρευνα σε εξέλιξη για τη NOVARTIS και δεν είναι μόνο η NOVARTIS είναι και άλλες εταιρίες οι οποίες πρακτικά είχαν σε PAY ROLL δεκάδες ΜΜΕ ανά τη χώρα και αυτή τη στιγμή αυτό το πράγμα και δυσκολεύεται και κόβεται. Όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 χρονιά της κρίσης έδωσε 6 εκ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε κάποια ΜΜΕ της Αθήνας ή της επαρχίας, αυτοί οι άνθρωποι είναι που φωνάζουν γιατί αυτή η ροή του χρήματος έχει κοπεί. Μετακινούμε πόρους προς πραγματικές ανάγκες δεν διαθέτουμε πόρους για να μας λιβανίζουν. Γιατί αν τους τα διαθέταμε θα μας λιβανίζανε να είστε σίγουροι».

Για τις καταγγελίες του ότι αργεί η δικαιοσύνη απαντά: «Κοιτάξτε, εμείς έχουμε δώσει μια σειρά από υποθέσεις εδώ και πολύ καιρό στη δικαιοσύνη για τις οποίες ακόμη δεν έχει λήξη η προκαταρκτική διερεύνηση και η απαγγελία κατηγοριών και μάλιστα υποθέσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ για το πόρισμα του Σώματος ελεγκτών επιθεωρητών Υγείας, δεν χρειάζεται κανείς να είναι καθηγητής δικαίου για να καταλάβει το πόσο δεμένες ήταν σε σχέση με τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Και Πραγματικά εγώ αυτό που ζητώ είναι να επιταχύνει η δικαιοσύνη το έργο της σε σχέση με αυτές τις υποθέσεις διότι πάρα πολύ απ αυτούς, είτε πολιτικοί εκπρόσωποι είτε διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι οι οποίοι κουνάνε το δάκτυλο απειλητικά και κάθε μέρα τραγουδάνε το αφήγημα της καταστροφής που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο η οργανική τους σχέση και διαπλοκή με όλη τη σαπίλα του παρελθόντος. Αυτό όμως επειδή πήραμε την κυβερνητική εξουσία με εκλογές , δεν την πήραμε με επανάσταση και ούτε κυβερνάμε με προεδρικά διατάγματα ή με καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης λειτουργούμε στα πλαίσια του πολιτεύματος και του Συντάγματος, απαιτούμε η δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της ειδικά και στο χώρο τη υγείας, στον οποίο διακινήθηκαν περίπου 85 δις μαύρου χρήματος τα προηγούμενα χρόνια που είναι το ένα τέταρτο του δημόσιου χρέους».

Για το θέμα της άρνησής του να αρθεί η ασυλία του απαντά:

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας δεν θα μας πάρουν και το βόδι. Δηλαδή εγώ καταγγέλλω με επίσημα στοιχεία ότι ο κ. Γεωργιάδης διόρισε συγκεκριμένα 23 άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα και διευθύνσεις τα οποία όλα έφυγαν λίγες ημέρες πριν φύγει αυτός από το υπουργείο, υπάρχουν έχουν κατατεθεί αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα, έχουν υπάρξει και άλλα στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που έφτιαξε ο κ. Γεωργιάδης για την τιμολόγηση των φαρμάκων αυτά τα πράγματα έχουν πάει στους εισαγγελείς δηλαδή προσέξτε που έχουμε φτάσει, και είναι προφανές ότι θα αρνηθώ την ασυλία διότι θα πρέπει η Δικαιοσύνη να πάρει θέση σε αυτά που τα έχει πολύ καιρό στα χέρια της και μετά να αρθεί η δικιά μου ασυλία. Δηλαδή είναι σαν να βλέπω τον δολοφόνο, να τον καταγγέλλω και να μου κάνει μήνυση ο δολοφόνος. Και να εγκαλούμαι εγώ γιατί δεν αίρεται η ασυλία μου, που κανονικά επειδή είμαι υπουργός θα έπρεπε να πάει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την έννοια της άρσης της βουλευτικής ασυλίας αν έχει τα κότσια ο κ. Γεωργιάδης γιατί δυστυχώς στην επιτροπή δεοντολογίας δεν μαγνητοσκοπείται ούτε μεταδίδεται λοιπόν εγώ θέλω αν μπορεί να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας ζητώντας σαφώς και αποδεικνύοντάς το, το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου. Δηλαδή πιάνω τον δολοφόνο να κλέβει, πιάνω τον άλλον να έχει κάνει λαμογιά το στέλνω στον εισαγγελέα, και θα εγκληθώ εγώ γιατί το έκανα, γιατί σε αυτό το σημείο του απόλυτου παραλογισμού έχουμε φτάσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter