«Πόλεμος» ΝΔ-Κυβέρνησης για το Eurogroup

«Πόλεμος» ΝΔ-Κυβέρνησης για το Eurogroup

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας έχει ξεσπάσει μετά το Eurogroup. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει «να φύγει η Κυβέρνηση για να αναπνεύσει ο τόπος» και το Μέγαρο Μαξίμου να του προσάπτει ότι «επαναβεβαιώνει τα διαπιστευτήριά υποταγής στους θεσμούς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Μητσοτάκης χρεώνει στην κυβέρνηση ότι «με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη. Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη».

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε με σκληρή ανακοίνωση:

ο κύριος Μητσοτάκης, αντί να ποντάρει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή και να υπεκφεύγει, αφού ομολογεί ότι «σημασία έχει σήμερα να βρεθεί λύση», καλό θα είναι επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση: Καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος;

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνών διαστάσεων αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ με επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης – όπως και οι ακραίοι των δανειστών – επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τηρεί κατά γράμμα τόσο τους στόχους του προγράμματος, όσο και τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα, ενώ άπαντες στο Eurogroup αναγνωρίζουν επισήμως την εξαιρετική πορεία των οικονομικών δεικτών και εσόδων, έρχεται να επαναφέρει – εξυπηρετώντας ποιόν άραγε; – τα ανυπόστατα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει την πολιτική του φύση. Από τη μία πλευρά η εμμονή του στην καταστροφολογία και από την άλλη η ανερυθρίαστη προθυμία του να υλοποιήσει την πιο ακραία και αντικοινωνική πολιτική.

Όπως λοιπόν θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ, έτσι θα μείνουν στα χαρτιά και τα λογύδρια του κ. Μητσοτάκη, ως κακή υπενθύμιση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιστορική του ήττα.

Η απάντηση Μητσοτάκη

«Όσο μένει αυτή η Κυβέρνηση των ψεμάτων, της ανικανότητας και των φόρων, τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός των μέτρων λιτότητας για τους Έλληνες.

Τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη χώρα.

Οδήγησαν την Ελλάδα σε απομόνωση από όλους τους Ευρωπαίους, έχουν διαλύσει την οικονομία και την κοινωνία με τους φόρους και τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Ας φύγουν, επιτέλους, για να αναπνεύσει ο τόπος».

«Φιάσκο το Eurogroup» – Εκλογές βλέπει η Ντόρα

«Απόλυτο φιάσκο» χαρακτήρισε το χθεσινό Γιούρογκρουπ η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Λαμία.

Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά: «με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση έχει δώσει λαβή στους δανειστές ακόμη και για παράλογες απαιτήσεις» και πρόσθεσε “καταφέραμε να ενώσουμε τους δανειστές εναντίον μας”.

Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και υπογράμμισε «αυτή η εξέλιξη προβληματίζει τη Νέα Δημοκρατία», ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τις εξελίξεις, προβλέποντας ότι «είναι πολύ πιθανό οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες».

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας «αυτές οι αρνητικές εξελίξεις είναι δυνατόν να αποτελέσουν μια καλή δικαιολογία για τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές εγκαταλείποντας την προσπάθεια παραμονής στην εξουσία με όποιο κόστος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter