Πολίτες προς συμβολαιογράφους: Διαλέξτε πλευρά, πείτε «όχι» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Πολίτες προς συμβολαιογράφους: Διαλέξτε πλευρά, πείτε «όχι» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καλούν τους συμβολαιογράφους της Αθήνας πολίτες, μέλη κινημάτων ενάντια τους πλειστηριασμούς.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από ξενοδοχείο που συνεδρίαζε ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Αθήνας – Πειραιά – Αιγαίου – Δωδεκανήσων με θέμα τη στάση των μελών του στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη στην πανελλαδική συνέλευση των κινημάτων στην Αθήνα, στις 31 Αυγούστου, μετά από διαμαρτυρία στο υπ. Δικαιοσύνης για το ζήτημα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, «μετά το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θεσ/νίκης, που τον Ιούλιο αποφάσισε (με μεγάλη πλειοψηφία και παρά τη σθεναρή αντίσταση της προέδρου και λίγων τοπικών μεγαλοσυμβολαιογράφων) την αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι τις αρχές Οκτώβρη και τη μη συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην χρηματοδότηση της σχετικής πλατφόρμας, ακολουθούν με ανάλογες αποφάσεις οι Σύλλογοι των Εφετείων Κέρκυρας και Θράκης και τώρα και της Κρήτης που κήρυξε αποχή.

»Καλούμε και τους συμβολαιογράφους της Αθήνας να διαλέξουν πλευρά. Ή με το λαό ή με τους τραπεζίτες, τα funds και τους γύπες. Η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων δεν έχει σχέση με μεγαλοσυμφέροντα, ώστε να βάλει πλάτη στους σχεδιασμούς τους. Καλούμε τη συνέλευση σας να πάρει απόφαση: Να μην συμμετάσχει ο κλάδος στην επιχείρηση της παράδοσης της λαϊκής περιουσίας στα μεγάλα συμφέροντα. Να μη γίνει ο αποδέκτης της κοινωνικής κατακραυγής. Να αρνηθεί τη συμμετοχή στο colpo grosso που στήνουν κυβέρνηση και δανειστές, τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι με στόχο την υφαρπαγή κάθε στοιχείου που απέμεινε μετά από 7 χρόνια λεηλασίας στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Να αρνηθεί τη συμμετοχή στην κατάργηση του βασικού δικαιώματος στη στέγη, αφού από 31/12/2017 παύει η όποια ισχνή και επί χρήμασι προστασία και της πρώτης κατοικίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter