Πολιτικές αντιδράσεις στην Κύπρο επειδή ο Ιβάν Σαββίδης είχε παραστεί στην ορκωμοσία Αναστασιάδη

Πολιτικές αντιδράσεις στην Κύπρο επειδή ο Ιβάν Σαββίδης είχε παραστεί στην ορκωμοσία Αναστασιάδη

Πολιτικές παρενέργειες στην Κύπρο λόγω της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στις 28 Φεβρουαρίου ως προσκεκλημένος στην τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας (δεύτερη θητεία).

«Δεν υπήρχε οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα» από την συμπερίληψη του Ιβάν Σαββίδη στον κατάλογο των ατόμων, που παρέστησαν στην Βουλή κατά την τελετή διαβεβαίωσης του προέδρου Αναστασιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εικόνες με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να οπλοφορεί και να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Ο Ιβάν Σαββίδης, είπε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου βρισκόταν στην Κύπρο για δικές του υποθέσεις και απευθύνθηκε στο προεδρικό, εκδηλώνοντας επιθυμία να παρευρεθεί στην τελετή.

Το προεδρικό αποδέχθηκε, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, «γιατί ο Ιβάν Σαββίδης είναι πολιτική και επιχειρηματική προσωπικότητα, καθώς και ποδοσφαιρικός παράγοντας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε να τον γνωρίζει».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, το προεδρικό δεν έχει ευθύνη για την ταξιθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν υπήρξε αυστηρό πρωτόκολλο.

Μεταξύ των αντιδράσεων και η επιστολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με την οποία ζητούσε ενημέρωση για τους λόγους που στην επίσημη τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων περιλαμβανόταν ο κ. Ιβάν Σαββίδης:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε όπως έχουμε πλήρη ενημέρωση για τους λόγους που στην επίσημη τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 28/02/2018 ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων περιλαμβανόταν ο κ. Ιβάν Σαββίδης, τον οποίο το Πρωτόκολλο είχε καθίσει δίπλα από ψηλά ιστάμενο αξιωματούχο του κράτους. Συγκεκριμένα, παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε από ποιο προσκλήθηκε ο κος. Σαββίδης στην επίσημη τελετή. Θα θέλαμε επίσης να ξέρουμε με ποια ιδιότητα είχε προσκληθεί ο κ. Σαββίδης, δεδομένου ότι εθιμικά στην τελετή προσκαλούνται και παρευρίσκονται εκπρόσωποι πολιτειακών θεσμών, πρέσβεις και ξένες αντιπροσωπείες, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιας υπηρεσίας, κ.ο.κ.

Είναι σημαντικό για εμάς να ενημερωθούμε πλήρως, με σαφήνεια και το ταχύτερο σχετικά με τα πιο πάνω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter