Πολιτική μηδενικής ανοχής από Μαξίμου για μερίδα ΜΜΕ και ΝΔ

Πολιτική μηδενικής ανοχής από Μαξίμου για μερίδα ΜΜΕ και ΝΔ

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες». Με τη φράση αυτή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χθες το απόγευμα εγκαινίασε επί της ουσίας την τακτική της μηδενικής ανοχής απέναντι όχι τόσο στη ΝΔ, όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του Μαξίμου, αλλά μερίδας των ΜΜΕ την ακραία αντιπολιτευτική γραμμή των οποίων ακολουθεί κατά πόδας το Μοσχάτο.

Η αλλαγή αυτή της στάσης του Μαξίμου εγκαινιάστηκε χθες πρώτα on camera με τη δήλωση Τζανακόπουλου και αμέσως μετά με το κυβερνητικό non paper το οποίο έκανε λόγο για «λάσπη» και «ανύπαρκτα σκάνδαλα» μήπως και αλλάξει η συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ «θρασύδειλο».

Αφορμή στάθηκε η είδηση για το σημερινό ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι το οποίο συνέπεσε με τη συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης της ΝΔ για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Σε αρκετά δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε από προχθές η φημολογία ότι στόχος του πρωθυπουργού ήταν να μη παραστεί στη συζήτηση και να κρατήσει με τον τρόπο αυτό αποστάσεις από τον κυβερνητικό του εταίρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αυτό εξόργισε στην κυριολεξία τον κ. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, πρόταση που τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία.

Άλλωστε αυτό που έχει πει από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του είναι ότι τα δύο βραβεία, από το περιοδικό Politique International το οποίο τον τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος τον τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες», ανήκουν σε όλο τον Ελληνικό λαό ο οποίος στα χρόνια της κρίσης έχει δείξει και πολιτική ωριμότητα και φυσικά απόλυτη προσήλωση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Πολλώ δε μάλλον όταν σήμερα το μεσημέρι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές με Γάλλους επιχειρηματίες από κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείες όπως η L’ORÉAL, η IBM, η AIRBUS, η EMIRATES, η NESTLÉ, η PHILIP MORRIS, η SOCIÉTÉ GÉNÉRALE, η MORGAN STANLEY και πολλές άλλες και με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, ενώ αύριο το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ οι συνεννοήσεις των δύο γραφείων γίνονταν εδώ και ημέρες αλλά δεν ανακοινώνονταν για ευνόητους λόγους

«Δηλαδή», αναρωτιέται με νόημα στέλεχος του Μαξίμου μιλώντας στο Documentonews.gr, «τι ήθελαν στη ΝΔ, να αφήσει ο πρωθυπουργός τις όποιες σημαντικές επαφές θα έχει στο εξωτερικό και να τρέχει πίσω από την ατζέντα κάποιων ΜΜΕ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter