Πολιτικό Βατερλό Μητσοτάκη το πόθεν έσχες της Μαρέβας

Πολιτικό Βατερλό Μητσοτάκη  το πόθεν έσχες της Μαρέβας

Μόνο ήρεμη δεν είναι η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες. Η αποκάλυψη για την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι από τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, και κυρίως η μη κατάθεση του πόθεν έσχες της, όπως ορίζει ο νόμος, έχουν προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στη δεξιά παράταξη.

 Και μπορεί να δόθηκε μάχη στα κανάλια και στα ραδιόφωνα της διαπλοκής για περιορισμό της ζημιάς, όμως βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο ακόμη και για πολιτικό Βατερλό του Μητσοτάκη.

Στελέχη πρώτης γραμμής δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις μη εξηγήσεις που έδωσε η Μαρέβα Μητσοτάκη, ενώ κάποιοι πιο οργισμένοι τονίζουν με νόημα: «Καθαρές εξηγήσεις τώρα. Ολα στο φως. Μην παίζουν με τις αντοχές μας». Σύμφωνα με πληροφορίες μας σφόδρα ενοχλημένοι είναι οι βουλευτές και τα στελέχη με καραμανλικές αναφορές. Διέρρευσε, για παράδειγμα, ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε αρνητικά τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σχετικό θέμα.

«Οσο δεν δίνονται πειστικές εξηγήσεις τόσο αυτή η ιστορία με τα σπίτια και το πόθεν έσχες θα τείνει να γίνει ασήκωτο βαρίδι για τον Κυριάκο και τη ΝΔ» ακούστηκε να λέει, στις αρχές της εβδομάδας, ο Νικήτας Κακλαμάνης σε πολιτική συντροφιά σε γνωστό καφέ της πλατείας Κολωνακίου. Στην ίδια γραμμή φέρεται να κινούνται ο πρώην υπουργός του Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Κώστας Πάσχος, ενώ στο κάδρο των επικριτών μπορεί κανείς να βάλει και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μαθαίνουμε πως νιώθει άβολα να υπερασπιστεί τα της περιουσίας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη.

Δυσαρέσκεια, ωστόσο, επικρατεί και στο στενό περιβάλλον Καραμανλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του δεν έδωσαν, όπως λέγεται, πειστικές απαντήσεις μετά τις αποκαλύψεις του Documento. Για τον δε αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, που πρώτος ξεκίνησε την επιχείρηση αντιπερισπασμού χρησιμοποιώντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, λένε τα χειρότερα.

  «Αυτός ο τύπος εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Γιατί την κεντροδεξιά δεν την εκφράζει» δήλωσε στο Documento κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που απηχεί τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. 

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η δήθεν αθώα ερώτηση του Άδωνη στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή μόνο τυχαία δεν έγινε. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τη λίστα με τους επιβαίνοντες που ζητά με την ερώτησή του ο Α. Γεωργιάδης την έχει στα χέρια του από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, από άνθρωπο που εργάζεται στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για το «λαβράκι» που είχε στα χέρια του και παρουσία του Τάκη Θεοδωρικάκου αποφάσισαν να «χτυπήσουν» την κυβέρνηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Τυχαίο; Καθόλου. Γνώριζαν πως το Documento την περασμένη Κυριακή θα είχε μεγάλο θέμα με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Κυριάκος – Μαρέβα σε βολική διάσταση» και γι’ αυτό προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά με το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι και διάφορα υπονοούμενα για την οικογένεια του πρωθυπουργού, ανακατεμένα με θεωρίες συνωμοσίας. Αυτήν τη δουλειά ανάλαβε –καθείς στο είδος του– να κάνει ο Γεωργιάδης, με τις ερωτήσεις του στη Βουλή, με τις δεκάδες συνεντεύξεις του και με τις διαρροές σε φίλους του δημοσιογράφους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter