Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας έστειλε για μπάνιο τους δημοσιογράφους

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας έστειλε για μπάνιο τους δημοσιογράφους

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις στην κοινωνία μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο και οι οποίες θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ήταν το βασικό αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η είδηση ωστόσο βγήκε μετά την έξοδο του πρωθυπουργού από τη συνεδρίαση όταν και απάντησε εμμέσως πλην σαφής στη συνεχιζόμενο εκλογολογία στέλνοντας για μπάνιο τους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν on camera αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο πρωθυπουργός απάντησε με τον ίδιο τρόπο και σε όσους εντός της συνεδρίασης τον ρώτησαν για την ημερομηνία των εκλογών.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι όποιες παρεμβάσεις «κλειδώσουν», (εκπλήξεις όχι μόνο δεν πρέπει να αποκλείονται αλλά πρέπει να αναμένονται, λένε κορυφαία κομματικά στελέχη) θα περάσουν από τη βάσανο του ΥΠΟΙΚ οι τεχνοκράτες του οποίου θα ελέγξουν τη συμβατότητά τους με τα υπεσχημένα αλλά και το όφελος στην κοινωνία και ειδικά στα στρώματα εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ένας ακόμη παράγοντας που έχει μπει στην εξίσωση των μέτρων αυτών είναι και η ανάπτυξη.

Πάντως εντός της συνεδρίασης υπήρξαν μέλη του οργάνου που ζήτησαν ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις και μετά τον Αύγουστο να πάρει η Κυβέρνηση την ιδιοκτησία των όποιων μέτρων και κινήσεων δείχνοντας μια λελογισμένη «ανυπακοή» στις Βρυξέλλες και κυρίως στο Βερολίνο με δεδομένο ότι πλέον το τελευταίο δεν θα έχει λόγο στη μεταμνημονιακή εποπτεία τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο από εκείνο που της δίνει η συμμετοχή της στην Κομισιόν.

Τέλος, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως η ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού μετώπου για το οποίο εκφράζονται διάφορες απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.     

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter