Πολύχρωμο γκράφιτι υπέρ της ειρήνης από μαθητές γυμνασίου (Photos)

Πολύχρωμο γκράφιτι υπέρ της ειρήνης από μαθητές γυμνασίου (Photos)

Με χρώματα και μηνύματα υπέρ της ειρήνης κάλυψαν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επέλεξαν την τέχνη του γκράφιτι για να αποτυπώσουν σκέψεις και αγωνίες και να τις μοιραστούν με τους συνδημότες τους.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου, με συμπαραστατάτη τον δήμο Νεάπολης – Συκεών που ενίσχυσε τη δημιουργική διάθεση των παιδιών παρέχοντάς τους όλα τα υλικά, υλοποίησαν την πρωτοβουλία και το 3ο Γυμνάσιο Συκεών ξεχωρίζει πλέον για τα δύο γκράφιτι, με κεντρικό μήνυμα: “MAKE ART, NOT WAR” (“Κάντε Τέχνη, Όχι Πόλεμο”).

Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης και ζωγράφισαν τον κόσμο που θέλουν, ειρηνικό και ασφαλή, έναν κόσμο, στον οποίο υπάρχουν μόνον “άρματα” τέχνης, τα οποία δεν “ανοίγουν πυρ”, αλλά “ρίχνουν” παντού χρώματα.

Στη δεύτερη τοιχογραφία ένα παιδί στέλνει μια μεγάλη καρδιά, η οποία αγκαλιάζει μία πολύχρωμη πόλη με πολυκατοικίες, δρόμους, αυτοκίνητα. Η μεγάλη καρδιά του παιδιού υπενθυμίζει στους μεγάλους την ανάγκη να επανεξετάσουν πολλά πράγματα.

Οι μαθητές αφιέρωσαν και χρόνο από τα διαλείμματα για να ολοκληρώσουν τα γκράφιτι, να αλλάξουν την όψη του σχολείου και να στείλουν μηνύματα υπέρ ενός ειρηνικού κόσμου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter