«Πόνεσαν» οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού – Τούρκος υπουργός βρίζει Ελλάδα και Καμμένο

«Πόνεσαν» οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού – Τούρκος υπουργός βρίζει Ελλάδα και Καμμένο

Με αρκετά πλούσιο υβρεολόγιο για τα διπλωματικά δεδομένα απαντά η Άγκυρα στη στάση και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ίσως γιατί είναι ιδιαίτερα «στριμωγμένη» στον τοίχο από την πολιτική της.

Με την ευρωπαϊκή πόρτα να έχει κλείσει –προς το παρόν- ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ επιτίθεται μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας τον Πάνο Καμμένο «αλαζόνα» και «κωμικό» (This “political comedian” who bears the title of Defence Minister of Greece), καλώντας μάλιστα τις Βρυξέλλες να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του αποτελούν ενσάρκωση της γνωστής ρήσης «εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι», ή τουλάχιστον προσπαθούν.

Συγκεκριμένα, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, o Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε στον κ. Καμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον «αλαζόνα πολιτικό κωμικό».

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει τις δηλώσεις του για την Τουρκία, ενώ επέκρινε και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Αυτός ο πολιτικός κωμικός, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Έλληνα υπουργού Άμυνας, προκαλεί διαρκώς» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Τσελίκ σε μια δήλωση που δεν έχει καμία σχέση με χώρα που επιθυμεί συνέχιση ενταξιωκών συνομιλιών.

«Η Ε.Ε. δεν μπορεί να αγνοεί τις αθέμιτες και προκλητικές δηλώσεις των μελών της» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, αξιώνοντας την παρέμβαση των Βρυξελλών.

Παράλληλα, στο στόχαστρό του βρέθηκε και η ελληνική κυβέρνηση. «Με τη σιωπή της ουσιαστικά παρέχει συναίνεση στον υπουργό της» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter