Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα για την «βόμβα» Τραμπ στην Μέση Ανατολή (Photos)

Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα για την «βόμβα» Τραμπ στην Μέση Ανατολή (Photos)

Με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη παλαιστινιακές οργανώσεις, η ΚΝΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη απάντηση στην ανάφλεξη που προκαλεί στη Μέση Ανατολή η αναγνώριση από τον Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες έξω από την πρεσβεία, ενώ έκλεισε προσωρινά το ρεύμα κυκλοφορίας της Βασ. Σοφίας από Σύνταγμα προς Χίλτον και η λεωφόρος Αμαλίας από την οδό Ξενοφώντος.





Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΝΕ αναφέρει:

“Καταγγέλλουμε στους νέους και τις νέες, στο λαό της χώρας μας την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ» και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Η απόφαση των ΗΠΑ στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Η νέα προκλητική ενέργεια του «διαβολικά καλού» – κατά τον Τσίπρα – Τραμπ ρίχνει «λάδι στη φωτιά» για να κάψει τη λύση της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για αυτό που αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.

Το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ έχει διαχρονικά τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κάθε νέος και νέα να καταδικάσει αποφασιστικά τον βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου» για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό, με απρόβλεπτες κι επικίνδυνες συνέπειες.”

“Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα για τους λαούς και τη νεολαία σχέδια που αφορούν την περιοχή”, καταλήγει η ανακοίνωση της κομμουνιστικής νεολαίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter