Πορτογαλία: Αυτή η φαντασία στα παράθυρα! (Photos)

Πορτογαλία: Αυτή η φαντασία στα παράθυρα! (Photos)

Μπορεί η Ελλάδα να είναι πανέμορφη αλλά και η Πορτογαλία δεν πάει πίσω στις λαϊκές παραδόσεις και την αρχιτεκτονική. Ο André Vicente Gonçalves είναι Πορτογάλος φωτογράφος και μεταξύ των άλλων φαίνεται πως έχει μια αδυναμία στην τοπική αρχιτεκτονική.

Έτσι ξεκίνησε να φωτογραφίζει παράθυρα της Πορτογαλίας, από διάφορες περιοχές. Όλα τους διαφορετικά και θαυμάσια. Κάθε μία έχει και τη δική της τοπική νότα. Αλλού πιο περίπλοκα, αλλού πιο «κλασικά» ενώ σε άλλα σημεία είναι πιο απλά και λιτά.

Η αρχική συλλογή των παραθύρων συμπληρώθηκε με εκατοντάδες άλλα και τώρα τα παρουσίασε σε ένα Λεύκωμα. Συνολικά 3.200 παράθυρα αλλά πολύ εύκολο να τα κοιτάξεις αφού έφτιαξε όμορφα κολάζ.

Κοιτάξτε τα παράθυρα με τα πλακάκια της Λισαβόνας ή τις λευκές προσόψεις του Alentejo. Στις Αζόρες, τα παράθυρα του Sao Miguel ενσωματώνουν την τοπική ηφαιστειογενή πέτρα κλείνοντας ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ φύσης και πολιτισμού.

Θαυμάστε τα, εμπνευστείτε και αν σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι, μπορεί οι φωτογραφίες να σας οδηγήσουν στις περιοχές της προτίμησής σας.

#1 Lisbon

#2 Aveiro

#3 Evora

#4 Porto

#5 Santa Susana

#6 Praia Da Vitoria

#7 Ericeira

#8 Costa Nova

#9 Ponta Delgada

#10 Coimbra

#11 Aldeia Da Luz

#12 Viseu

#13 Piodao

#14 Monsaraz

Πηγές: Bored Pandawww.andrevicentegoncalves.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter