Πού πήγε το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»; Στα τσακίδια

Πού πήγε το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»; Στα τσακίδια

Σοκ και δέος έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη τo γεγονός ότι στο τηλεοπτικό σποτάκι διαφήμισης μεγάλης εταιρείας πρωταγωνιστεί ένα γκέι ζευγάρι.

 Αναφέρομαι στην τελευταία διαφήμιση της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo με σλόγκαν «Η δημοκρατία της χαράς» όπου συναντιούνται ενώ κάνουν τα ψώνια τους ένα νέο στρέιτ ζευγάρι και ένα ζευγάρι γκέι αντρών που είναι πολλά χρόνια μαζί.

Πανικός στα social media από αντιδράσεις αγανακτισμένων πολιτών που καταριούνται και βρίζουν τα Jumbo, τους γκέι, τη νέα τάξη πραγμάτων, που προσπαθούν μέσω μιας διαφήμισης να διαβάλουν την κοινωνία, να κάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου ανώμαλα, να κατακερματίσουν τα χρηστά ήθη, τις παραδόσεις, την πατρίδα, τη θρησκεία, την αγία ελληνική οικογένεια. Το εν λόγω βίντεο στο YouTube έχει περισσότερα dislikes απ’ ό,τι likes και η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων είναι ομοφοβικά. Να, πάρτε μερικά σχόλια τα οποία χαρακτηρίζουν το κλίμα που επικρατεί στους σχολιαστές:

«Αίσχος αίσχος. Τα καημένα τα παιδιά τι πρότυπα βλέπουν…»

«Αυτή ήταν μια διαφήμιση που απευθύνεται σε 10 χρονών παιδιά; Δεν μπορώ να καταλάβω πού θέλουμε να μοιάσουμε στους Αμερικάνους σε ποιους δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την έξαρση των gay των τρανς και άλλων τόσων που δεν ξέρουν οι ίδιοι τι είναι».

«ΞΕΡΝΑΜΕ! ΑΗΔΙΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΟ!»

«ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, jumbo ΝΤΡΟΠΗ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;;;»

Θα μου πεις, καλά, πρώτη φορά βλέπουν γκέι στην τηλεόραση ή γενικά στα μίντια και ενοχλήθηκαν τόσο; Οχι βέβαια. Αλλά είναι από τις ελάχιστες φορές που στην ελληνική τηλεόραση έχουν παρουσιαστεί γκέι χαρακτήρες οι οποίοι δεν είναι η καρικατούρα τύπου Παράβα, Λαζόπουλου, Σεφερλή. Με αυτά δεν έχουμε πρόβλημα γιατί μας κάνουν και γελάμε σε βάρος της τρελής αδερφής και επιβεβαιώνουν κάθε στερεότυπο που έχουμε στο κεφάλι μας για τους γκέι. Αλλά να παρουσιάζονται γκέι ως κανονικοί άνθρωποι που έχουν σχέσεις, κάνουν απλά καθημερινά πράγματα όπως όλος ο κόσμος, υπάρχουν, ζουν και αναπνέουν δίπλα μας; Αίσχος, ντροπή, πού πάει αυτός ο τόπος, ο πλανήτης, ο γαλαξίας; Και κυρίως:

«ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;»

Αυτά λέει η δημοκρατία όχι της χαράς, αλλά της ομοφοβίας. Λοιπόν, για να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση και για να μη βασανίζετε άδικα το ήδη ελλιπές μυαλουδάκι σας, θα σας πω εγώ τι να πείτε στα παιδιά σας: να τους πείτε ότι όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας είμαστε διαφορετικοί καθώς και ότι υπάρχουν διαφορετικών ειδών ζευγάρια και οικογένειες και ότι το σημαντικό είναι να αγαπιούνται, να μην κάνουν κακό σε άλλους, να υπάρχει ειλικρίνεια, αποδοχή και ειρήνη υμίν. Να τους πείτε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μισούμε κάτι επειδή δεν το καταλαβαίνουμε ή επειδή είναι διαφορετικό από εμάς. Να τους πείτε πως όλα τα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να υπάρχουν και να εκφράζονται ελεύθερα, να ζουν ευτυχισμένα, να αντιμετωπίζονται ως ίσα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Να τους διδάξεις, ρε αδερφέ (ή αδερφή), με δυο λόγια την αγάπη και την αποδοχή και όχι τη μισαλλοδοξία και το μίσος. Μπας και έτσι μεγαλώσουν και γίνουν λίγο πιο άνθρωποι από εσένα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter