Πούτιν: Δεν με ξάφνιασε η δήλωση Τραμπ για τα πυρηνικά!

Πούτιν: Δεν με ξάφνιασε η δήλωση Τραμπ για τα πυρηνικά!

Ο πρόεδρος Πούτιν, στην ετήσια συνέντευξη Tύπου ανέφερε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

Δεν ξαφνιάστηκε από τη δήλωση Τραμπ για τα πυρηνικά «γιατί το είχε πει και στην προεκλογική του εκστρατεία» σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το tweet του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Μετά από ερώτηση σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές ανέφερε πως η ήττα της Χίλαρι Κλίντον ήταν «ταπείνωση» για το Δημοκρατικό κόμμα.

Ο πρόεδρος Πούτιν, στην ετήσια συνέντευξη τύπου ανέφερε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, σημείωσε όμως πως οι δαπάνες θα μειωθούν στα χρόνια που έρχονται.

Πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν επιδιώκει μια νέα κούρσα εξοπλισμών ή την ανάπτυξη νέων πυρηνικών κεφαλών αλλά ψάχνει πάντα να βρει τρόπους βελτίωσης ώστε να διαπερνούν τις πυραυλικές άμυνες.

Η ανάπτυξη των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ σε χώρες περιμετρικά της Ρωσίας αποτελούσε πάντα ένα σημείο τριβής μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Το tweet του Τραμπ:

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε στην ανάρτησή του αυτή ο Τραμπ.

Η αντίδραση της Κίνας:

Και η Κίνα αντέδρασε στην ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ. Το Πεκίνο κάλεσε τις ΗΠΑ να ηγηθούν της μείωσης των πυρηνικών όπλων, τονίζοντας πως «θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για να γίνουν σημαντικές μειώσεις στο πυρηνικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter