Πούτιν για Συρία: Να επικρατήσει η κοινή λογική

Πούτιν για Συρία: Να επικρατήσει η κοινή λογική

Η Μόσχα απάντησε στις απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος νωρίτερα προειδοποίησε τη Ρωσία πως πρέπει να προετοιμάζεται για πυραύλους στη Συρία. Ανήσυχος ο Πούτιν κάνει έκκληση για να επικρατήσει η κοινή λογική.

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική».

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να σφυρηλατήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους της.

Δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: Μην κάνουμε υποθετικές προβλέψεις

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επέλεξε να μην κάνει υποθετικές προβλέψεις αναφορικά με τα ενδεχόμενα πλήγματα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Συρίας.

«Ας μην προσανατολιζόμαστε σε δημοσιεύματα εφημερίδων, πολύ περισσότερο που επικαλούνται εφήμερες πηγές», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Υπογράμμισε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ μια αντικειμενικής έρευνας όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι η Συρία δήθεν διαθέτει χημικά όπλα και δεν συμφωνεί με την εκδοχή που παρουσιάζουν μια σειρά δυτικών χωρών.

«Δεν συμφωνούμε με τέτοιες δηλώσεις. Θεωρούμε ότι οι πληροφορίες αυτές, αναφορικά με κάποιες τερατώδεις συνέπειες από την χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα δεν βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει μια πιθανή αμερικανική επίθεση στην Συρία, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου εξέφρασε την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Θέλω να ελπίζω ότι όλες οι χώρες θα αποφύγουν πρωτοβουλίες οι οποίες πρώτον, στην πραγματικότητα με τίποτα δεν δικαιολογούνται και δεύτερον μπορούν να αποσταθεροποιήσουν ούτως ή άλλως την εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή», κατέληξε.

Μόσχα προς ΗΠΑ: Με τους πυραύλους σας θέλετε να καλύψετε τα αποδεικτικά στοιχεία των χημικών όπλων;

«Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πηγαίνουν πάνω στους τρομοκράτες, όχι στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η οποία έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της» δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, μετά από το tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να επιδιώκουν να υπονομεύσουν την επιθεώρηση από εμπειρογνώμονες χημικών όπλων, οι οποίοι σχεδιάζουν να διερευνήσουν επί τόπου μετά την υποτιθέμενη επίθεση που πυροδότησε την τρέχουσα αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

«Γνωρίζουν οι επιθεωρητές του OPCW ότι οι έξυπνοι πύραυλοι πρόκειται να καταστρέψουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο έδαφος; Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος, να καλύψουν όλες τις αποδείξεις αυτής της κατασκευασμένης επίθεσης με έξυπνα χτυπήματα πυραύλων, ώστε οι διεθνείς επιθεωρητές να μην βρουν στοιχεία;» αναρωτήθηκε η ίδια.

Διαβάστε επίσης: Μόσχα: «Σκηνοθετημένη» η επίθεση στην Ντούμα – «Ανεύθυνες» οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ για 500 θύματα

Τα τύμπανα πολέμου από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα τη Ρωσία για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και κατηγορώντας τη Μόσχα για την υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

«Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραία και νέοι και ‘έξυπνοι’! Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν σχολιάζει το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο, μετά την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι σύντομα “θα αρχίσουν να έρχονται πύραυλοι” στη Συρία, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

“Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου” στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έρικ Πέιον, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

“Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές στρατιωτικές μας δυνάμεις επαρκούν

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που πλέουν στη Μεσόγειο έχουν επαρκείς δυνατότητες αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 και S-400, προκειμένου να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτών, δήλωσε σήμερα ένας Ρώσος βουλευτής.

Έκκληση από Ρωσία προς ΗΠΑ να απόσχουν…

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια απηύθυνε νωρίτερα έκκληση προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να «απόσχει» από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης που πιθανόν σχεδιάζει εναντίον της Συρίας εξαιτίας μιας επίθεσης που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα, η ευθύνη για την οποία προσάπτεται από την Ουάσινγκτον στη Δαμασκό.

«Οι απειλές που διατυπώνετε έναντι της Συρίας θα έπρεπε να μας ανησυχούν, όλους μας, διότι μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων», είπε ο Νεμπένζια απευθυνόμενος στην Aμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι. Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter