«Πράκτορες του εξωτερικού» για την Ρωσική Δούμα 9 αμερικανικά ΜΜΕ

«Πράκτορες του εξωτερικού» για την Ρωσική Δούμα 9 αμερικανικά ΜΜΕ

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, η Δούμα, απαγόρευσε σήμερα στα αμερικανικά μέσα που έχει χαρακτηρίσει «πράκτορες του εξωτερικού» να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της, σε αντίποινα για την αντίστοιχη απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου εις βάρος του Russia Today.

Οι Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του μέτρου αυτού μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταχωρήσει 9 αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) και το Voice of America (VOA), στον κατάλογο με τους «πράκτορες του εξωτερικού».

Στα τέλη του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Πούτιν επικύρωσε έναν νόμο που επιτρέπει την καταχώριση οποιουδήποτε διεθνούς μέσου ενημέρωσης που λειτουργεί στη Ρωσία στον κατάλογο αυτόν με τους «πράκτορες του εξωτερικού» βάσει σχετικής απόφασης που θα λαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιδρώντας στο γεγονός ότι το ρωσικό δίκτυο RT καταχωρίστηκε ως «πράκτορας του εξωτερικού» στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να αναιρέσει τη διαπίστευση του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) στο Κογκρέσο, κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο έσπευσε μέσω του εκπρόσωπου του Ντμίτρι Πεσκόφ να την χαρακτηρίσει παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Tύπου αλλά και «μη φιλική πράξη που προκαλεί απογοήτευση».

«Ελπίζουμε – είπε ο Πεσκόφ- ότι αυτή η ατυχής περίοδος στην αμερικανική ιστορία αργά ή γρήγορα θα τελειώσει εντούτοις με την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter