Πρεμιέρα με Ρωσία-Σαουδική Αραβία – «Κόκκινοι» και «πράσινοι» στη σέντρα

Πρεμιέρα με Ρωσία-Σαουδική Αραβία  – «Κόκκινοι» και «πράσινοι» στη σέντρα

Πέρασαν 1432 ημέρες από το τελευταίο Μουντιάλ στη Βραζιλία στο οποίο στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία και να που όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία και όπως πάντα, η διοργανώτρια χώρα είναι εκείνη που ανοίγει τον χορό των διοργανώσεων.

Έτσι το σήμερα (14/6) το απόγευμα (18.00, ΕΡΤ1) η Ρωσία υποδέχεται την Σαουδική Αραβία στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» στη Μόσχα, σε παιχνίδι του Α’ ομίλου (το άλλο ματς του ομίλου γίνεται αύριο μεταξύ Αιγύπτου-Ουρουγουάης.

Οι οικοδεσπότες είναι αυτοί που έχουν το άγχος. Κι αυτό γιατί, έχουν το βάρος της διάκρισης κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται αδύναμοι και αφερέγγυοι αλλά και γιατί έχουν να διακριθούν πολλά χρόνια σε μια μεγάλη διοργάνωση. Τελευταία φορά που πέτυχαν κάτι καλό ήταν τα χρόνια της Σοβιετικής Ενωσης, όταν είχαν φθάσει το 1988 στο τελικό του Euro, τον οποίο έχασαν 2-0 από την Ολλανδία του Φαν Μπαστεν και του Γκούλιτ. Σε αυτό να προσθέσουμε και το Euro του 2008, όπου έφθασαν στη τετράδα αλλά αποκλείστηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία (0-3).

Πέρα από την προϊστορία και η τωρινή ομάδα δεν δείχνει ικανή για πολλά πράγματα. Πέρα από την έδρα, η Ρωσία δεν έχει άλλο μεγάλο ατού. Δεν τρομάζει κανέναν παρά μόνο τους φίλους της με την μέχρι σήμερα μετριότητα της. Τρανό παράδειγμα ότι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στα επτά τελευταία παιχνίδια της!

Από την άλλη πλευρά, η Σαουδική Αραβία μπορει να αγωνίζεται κυρίως για το γόητρο, όμως φημίζεται για τη δυνατή άμυνα που είναι και το μεγάλο της όπλο. Στα τρία τελυταία πολύ δυνατά φιλικά της, με Ιταλία, Περού και την κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία δεν έχασε! Αξιοσημείωτο για τις δύο ομάδες που θέλουν να μπουν γερά στη μάχη, είναι ότι η μεν Ρωσία έχει να κάνει νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2002 στα γήπεδα Ιαπωνίας-Ν.Κορέας, ενώ οι Σαουδάραβες από το μακρινό… 1994 στις ΗΠΑ!

Ο Ρώσος προπονητής Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμων και στο ησυχαστήριο της ομάδας στο Νόβογκορσκ επικρατεί αισιοδοξία για ποδαρικό με το δεξί στη διοργάνωση. Πιθανότατα στο «Λουζνίκι» θα παρατάξει τους Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουντριάσοβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Κουζιάεβ, Νταζγκόεβ, Σαμέντοβ, Γκολόβιν, Σμολόβ.

Στην άλλη πλευρά ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι, έχει το μυαλό του που άλλου; Στην άμυνα, αφού αυτή είναι που μπορει να δώσει στην Σ. Αραβία ένα θετικό αποτέλεσμα. Και ξέρει πολύ καλά, πως αν συμβεί και τέτοιο με αντίπαλο τη διοργανώτρια, θα πάρει πολλούς προσωπικούς «πόντους» στη χώρα της αραβικής Χερσονήσου. Πιθανοί ένεκα της ομάδας σήμερα οι Αλ Μαγιούφ, Χουσάουι, Χοσάουι, Σαχράνι, Αλ Μπαρίκ, Οτίφ, Αλ Φαράζ, Αλ Σιρί, Αλ Γιασίμ, Αλ Ντοσαρι, Αλ Μολάντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter