Πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Σε καταλήψεις στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, καθώς και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα, προχώρησαν από νωρίς το πρωί συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μη βγει κανένα απορριμματοφόρο σήμερα στους δρόμους της πόλης.

Καθημερινά στον δήμο Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται περίπου 400 τόνοι σκουπιδιών, ενώ σε ορισμένες γειτονιές έχουν αρχίσει να σχηματίζονται οι πρώτοι «λόφοι» από απορρίμματα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι συμβασιούχοι, που απείχαν από τα καθήκοντα τους το Σαββατοκύριακο, συμμετέχουν σήμερα και αύριο στην 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Το πρόβλημα το μεγάλο το αντιμετωπίζουμε σήμερα. Είναι η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ οι συμβασιούχοι απείχαν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το πρωί κατάληψη στο ΣΜΑ στην Πυλαία και το αμαξοστάσιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν τα απορριμματοφόρα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς.

Τα μόνα οχήματα που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να βγουν από το αμαξοστάσιο, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ήταν τέσσερα αυτοκίνητα για την μεταφορά των ΑΜΕΑ, δύο για τους παιδικούς σταθμούς, δύο για τα νοσοκομειακά απόβλητα και ένας γερανός.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα με την αποκομιδή, γιατί οι συμβασιούχοι, περίπου 700 στον αριθμό, δεν επέτρεψαν στα αυτοκίνητα να βγουν στους δρόμους. Εμείς ως διοίκηση περιμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την τύχη αυτών των ανθρώπων» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας.

Παράλληλα, ο κ. Ψαρράς για μια ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καλή. Οι δημότες, στην πλειονότητα τους, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απευθύναμε να κατεβάζουν με φειδώ τα σκουπίδια τους στους κάδους. Θέλω να ζητήσω να κάνουν το ίδιο έως και αύριο που θα λήξει η 48ωρη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ» πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter